banner240
banner237
banner238

UCİM DERNEĞİNDEN VALİ İSMAİL USTAOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon Valiliği tarafından ikinci kez resmi ziyareti kabul edilen Ucimin Trabzon koordinatörleri derneklerinin tanınıyor olmasından dolayı yeniden tanıtım yapmak yerine genel hatlarıyla son bir yıl içindeki faaliyetlere değinerek Trabzon'daki yapılanmanın seyri hakkında bilgilendirmede bulundular.

03.12.2021 tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilen Çocuk Hakları ve Çocuk Savunuculuğu konferansına yoğun programı nedeniyle katılamayan Sn. Vali İsmail Ustaoğlu’na programımızın akışı, konuşmacıların önemli mesajları, çoğunluğu temsil eden meslek grupları, il üyeleri ve değerli misafirlerin ilgiyle katılım sağladıkları bilgisi iletildi. Çocuk ihmal ve istismar haberlerinde basın dilinin önemine vurgu yapan Sn. Vali İsmail Ustaoğlu’na Ucim Derneğinin daha önce RTÜK ile “Medya Dili" konulu çalıştaydan bahsedildi. Vali Ustaoğlu ise medya dilinin yapılan haberler sonucu toplum üzerinde faydalı algı yaratma ile infial yaratma arasındaki ince çizgiye değinerek istismar konusundaki hassasiyetini vurgularken; dernek gönüllülerinin emeklerinin çok kıymetli olduğunu iletti. Bu konunun açılması üzerine Ucimin kendi içinde bir basın grubu olduğu ve gazetecilik mesleğini icra eden gönüllülerin de yapılan haberlerin son kontrollerini gözden geçirdikten sonra il basın mensuplarına iletildiği belirtildi. Önleme Merkezlerinin il içindeki fiziksel varlığının faaliyetlerini soran Vali Ustaoğlu’na çocuk alanında bilirkişi olarak çalışan meslek gruplarının bilgi ve deneyimlerini birbirlerine aktarabilecekleri bir ortam olduğu, il üyeleri ve il koordinatörlerinin eğitim ve toplantılarını bu merkezlerde gerçekleştirdikleri, kahraman çocukların bu merkezlerde bulunan psikologlardan ücretsiz yönlendirme ve iyileştirme desteği aldıkları, merkezlerin fiziki durumları; bir rehabilitasyon odası, bir hukuk koordinatör odası, toplantı odası olduğu ve merkezlerde tam zamanlı olarak sosyal çalışmacı ve psikolog bulunduğu bilgisi iletildi.

Vali Ustaoğlu, yapılan eğitim faaliyetlerinin bilirkişiler tarafından yapılıp yapılmadığını sordu.

Ucim Trabzon İl Sorumlusu Hülya Pekşen ; Ucim çatısı altındaki bilim kurulundan bahsederek alanında uzman eğitimci ve akademisyenlerin çoğunluğuna vurgu yapıp, çocuklara yönelik Beden Güvenliği ve Mahremiyet Eğitimi düzenlediklerini, işbirliği yapan kurumların çalışanlarına, öğretmen ve velilere, büyük yaş grubu öğrencilere farkındalık seminerleri düzenlendiğini, ihmal ve istismarı önleme, alınacak tedbirler ve istismarı bildirme yükümlülüğünün anlatıldığını, Trabzon'da da ekipleriyle birlikte bu eğitimleri düzenlemeyi planladıklarını, çevre illerle (Ağrı, Erzurum) yapılacak ortak eğitimi Trabzon'da yapmak istediklerini bildirdi. Ayrıca eğitim faaliyetleri dışında dezavantajlı bölgelerde bulunan bir köy okuluna destek projesi gerçekleştireceklerini ileterek Sn. valinin beğenisini kazandılar.

Ucim Trabzon Hukuk Koordinatörü Av. Yasemin Ertem ise hukuk alanındaki üye sayısının 2000’i aşkın olmasını belirterek Ucimin kahraman çocuklara ve ailelerine sağladığı ücretsiz hukuki desteği detaylarıyla anlattı. Ucimin ihbar sistemini ve bu sistemde avukatların 7/24 nöbet sistemiyle çağrılara döndüğünü iletti. Mahkeme heyetinin kabulüyle davalara müdahil olunduğunu, talep reddedildiğinde de en azından çocuk ve aile için orada olmanın psikolojik önemini belirtti.

Konunun hassasiyetinin öncelikle devlet sorumluluğunda olmasına rağmen Trabzon ilinde de bu alanda gönüllülük faaliyetlerine katılan vatandaşlarını da takdir ettiğini ve eğitimlerin bilirkişiler eliyle amacına ulaşabileceğinin altını çizen Sn. Vali İsmail Ustaoğlu ziyaretleri için teşekkür edip dernek temsilcilerini samimi bir şekilde uğurladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber