banner240
banner237
banner238

ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYINA MUHTEŞEM FİNAL

Akçaabat Belediyesince 5.'si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı'nın finali ressamlar tarafından açılan sergi ile son buldu.

Sergi açılışına, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Yaklaşık beş gündür sanatçılarımız aramızda ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Sanatçılarımızın Güzel Sanatlar Lisemizdeki atölyelerdeki çalışmaları esnasında kendileriyle birlikte vakit geçirip sohbet ettik. Akçaabat’ın bir kültür sanat şehri olmasını arzu ediyoruz. Nüfusumuz her geçen gün artıyor. Biz istiyoruz ki vasıflı, sanatsever, kültürlü ve dünyayı takip eden bir nüfusumuz olsun. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok çalışmalarımız var.  Festivallerimiz, tiyatro günlerimiz, müzik korolarımız ve resim çalıştayımız gibi kültür sanat konusunda çalışmalarımızı her zaman yapıyoruz. Bu sebeple yurt içinden ve yurt dışından aramıza katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise “Trabzon bir sanat ve sanatçı şehridir. Sanatın, kültürün ve edebiyatın insan hayatından çıktığı yerin ne kadar çorak olduğunu biliyoruz. Sanata verdiği değeri gösteren bu çalıştayı düzenleyen Akçaabat belediyesi’ne ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sergi programı horon gösterisi ile başlarken, açılış konuşmaları ve çalıştaya yurtiçi ve yurt dışından katılan ressamlara katılım belgeleri takdim edilmesi ile devam ettikten sonra sergi açılışına geçildi.

Açılan sergi 15 gün boyunca açık kalacak. Çalıştaya katılan sanatçılar, şehrimizin doğal güzelliklerinden, tarihi mekânlarından, yemeklerinden ve kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ettiklerini belirttiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber