VAKFIKEBİR TONYA FOL DERESİ ISLAHI 2.KISIM İŞİ TAMAMLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Trabzon ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki taşkın risklerinin azaltılmasında önemli rol oynamaktadır.

Trabzon ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak içmesuyu ve arıtma tesislerinin yanı sıra, estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah çalışmalarıyla da halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.

Trabzon ilimizde yapımı tamamlanan Vakfıkebir Tonya Fol Deresi Islahı 2.Kısım işi birlikte Vakfıkebir ve Tonya ilçelerimizdeki taşkın risklerini minimize etmiş olduk. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Vakfıkebir Tonya Fol Deresi Islahı 2.Kısım işi kapsamında, 15 524 m kargir duvar, 18 105 m ferforje korkuluk, 6 adet tersip bendi, 2 adet seki, 9 adet menfez, 13 adet yaya 3 adet ise araç geçiş köprüsü yapılmıştır” dedi.

Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: “Fol Deresi vadisinde henüz işimiz bitmedi. Bu işimizin 3. Kısım ihalesini de yapıp, bu vadiyi kısım kısım ıslah etmiş olacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına, üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu taşkın kontrol tesislerimizle birlikte, ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de, taşkın risklerini önemli ölçüde azaltmış olacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber