YILMAZ'IN MAHALLE İLE İLGİLİ ÇALIŞMASI

En Büyük Destekçimiz Ortahisar Belediye Başkanımızdır

Biz Ortahisar’a bağlıyız işlerimizin çoğunu Ortahisar Belediyesi ile yürütüyoruz. Mahallemizin bazı kısımları büyük şehire bağlıdır. Onlarla da eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz.

Ortahisar Belediye Başkanımız bizi her konuda destekliyor. Biz onu ne zaman arasak hemen cevap verilmese de bir iki gün içerisinde hizmet geliyor.

Su şebekeleri eski olduğundan, su ana yerden tazyikli geldiğinde borular eski olduğundan bazan arıza verebiliyor.

Ama bunuda aşacağız inşallah. Su şebekelrimiz yenileniyor.

Su Şebekelerimiz yenilenecek. Mahalle sakinlerimizden destek bekliyorum.

Evet, su şebekelerimiz yenilenecek. Tabii ki bu epey bi zaman alacak bu arada meydana gelen arızalara biraz mahallece sabretmemiz gerekiyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizden şimdiden anlayış bekliyorum.

Kentsel Dönüşüm Ufukta Gözükmüyor.

Mahallemiz Erdoğdunun merkezidir. Bütün Erdoğdu buradan dağılıyor. Şu anda mahallemiz göç veriyor. Mahallemize gelenlerin çoğunu gelir seviyesi düşük aileler ve Afganlılar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunda en büyük etken de mahallemizin “Varoş” ta kalmasıdır. Yani mahallede bir yenilenme olmamıştır. Bu yenilenmeye TOKİ nin önderlik yapması gerekir. Ancak Büyükşehir Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmede, Bakanlığın gündeminde böyle bir dönüşümün olmadığını beyan etti.

Mahallemiz Trabzon’un en güzel yeridir. Burası dönüşüme uğrarsa Trabzon’un bir değeri olacağı kesindir. Tüm olumsuzluklara rağmen TOKİ den bir çalışma bekliyoruz.

200 Hane Afganlı

Bizim mahellemiz 10 yıldan beri Afganlı göçmenleri barındırıyor. 10 yaşında gelen şimdi 20 yaşında oldu. 200 haneye yakın Afganlıyı mahallemiz barındırıyor. Mahalle sakinleri aşını bu kardeşlerimizle paylaşıyor.

Afganlılar burada rahat olduklarından burası onların bir yerleşim merkezi gibi oldu. Bunların da bazı sıkıntılar var. Adli vakalar oluyor. Onları da bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Kültürleri farklı olduğundan birbirimize uyum sağlamamız zaman alsa da durum şimdişlik iyi.

İşsizlik.

Mahallemizde işsiz gençlerimiz çok. Bizim kapımızı çalıyoırlar. Ama bizim elimizde bir şey yok.

İhtiyaçlı mahalle sakinlerine yardım yapılmaktadır. Okulların açılışında ihtiyaçlı 60 öğrenciye kırtasiye ve çanta, yine ihtiyaçlı ailelere gıda yardımları yapılıyor.

Bu konuda ihtiyacı olan önce Muhtarlığın kapısını çalıyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Şimdiden Hayırsever kardeşlerişmize teşekkür ederim.

Mahallemizde Elektirik aksamlarını ve telefon aksamlarını yeraltına alıyoruz. Doğalgaz %90 tamamlanmış durumda.

Nihayet Çocuk Parkı

Yılardır çocuk parkından mahrum kalan mahallemiz, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç Bey’in büyük destekleri ile bir çocuk parkına kavuştu.

Yakında açılışını yapacağız. Mahallemizde yerimiz olmadığından bu tür sosyal alanlara yer ayıramıyoruz.

Hasanpaşa Hamamı

Hasanpaşa Hamamının restorasyon çalışmaları yapılıyor. Burası bittiğinde Turizm’e yapacak oluğu katkının yanında, Tarihe de ışık tutacaktır. İsteyenler burada çok nezih bir ortamda zaman geçirebilecektir.

Herşey Erdoğdu için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar bizlere yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’a ve Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç beye ve diğer kurum amirlerine teşekkür ediyorum.

HABER: CEMAL YILDIZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber