TÜRK SAĞLIK-SEN TRABZON ŞUBESİ DOKTORA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servise bağlı Covit biriminde tedavi gören 65 Yaşındaki Akciğer Ca’lı Hasta T.A.’nın tedavisi esnasında kalbi durmuş, hastanın kalbini yaptıkları müdahalelerle üç kez çalıştıran ancak, dördüncüde arrest olan (ölen) hastanın yakınları, hastalarını neden kurtaramadıkları gerekçesiyle Üyelerimiz Asistan Dr.hanıma ve Hemşire hanıma ve ayrıca birim çalışanlarına oksijen tüpüyle saldırdılar ve tehditlerle birlikte cam, çerçeveyi kırdılar.
Dr. Hanım’ın Beyaz kod vermesi sonrası saldırganlar hastaneye gelen güvenlik görevlilerince (polislerce) karakola götürülmüştür.
Covit-19 nedeniyle zor günler yaşadığımız bugünlerde bulaşı riskine rağmen fedakarca 7/24 hizmet veren Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak hangi aklın ürünüdür.
İnsan hayatınına şifa vermek ve bir can daha nasıl kurtarırımdan başka bir düşüncesi olmayan,Sendika üyelerimiz Asistan Doktorumuz ve Hemşiremiz ile Güvenlik personeline geçmiş olsun diyor, saldırganların yargıdan gereken cezaları biran önce alacağını bekliyoruz.
Bir kez daha şiddetin sona ermesini istiyor, hadisenin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber