İÇME SUYU HATTINI YAPAN MÜTAHİTİN ARAÇLARINA SİLAHLI SALDIRI

Ay-En adlı şirketin ekskavatörünü, kamyonunu ve jeneratörünü tüfeklerle delik deşik eden kalabalık bir grup, şirketin kaynak makinesini dereye yuvarladı. Ormanlık alandaki işçilerin tüplerini ve araçların 120 litre mazotunu çalan saldırganlar kayıplara karıştı.

Bir süre önce birkaç kişinin şantiyeye gelerek çalışanların tehdit ettiğini ileri süren şirket yöneticisi Zafer Aydın, “Su hattının ormandan geçmesine izin vermeyeceklerini ve suyun Aykut Mahallesine ulaşmasını engelleyeceklerini söylediler. Çalışanlarımı tehdit ettiler. Muhtar bu saldırı yapanları biliyor” dedi. Bu arada Gökçeler köyünde 4 yıl önce bir taş ocağının ekskavatörü de ateşe verilmiş, fakat failler bir türlü bulunamamıştı.

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki içme suyu ihale hattını alan şirketin araçlarını gece yarısı tüfeklerle delik deşik etttiler, iş makinelerini dereye yuvarlayıp, malzemeleri aldılar.

TİSKİ tarafından gerçekleştirilen Aykut-Demirkapı-Gökçeler Mahallesi içme suyu ihalesini alan Ay-En adlı şirketin araçlarına önceki gece yarısı silahlı saldırı düzenlendi. Projenin tamamlanmasına yaklaşık 100metre kala, gece yarısı bir grup araçların bulunduğu yere baskın yaplı. Şantiyeden uzak ormanlık alan içerisinde bulunan Ay-En adlı şirketin ekskavatörünü, kamyonunu ve jeneratörünü tüfeklerle delik deşik eden grup, şirketin kaynak makinesini dereye yuvarladı. Ormanlık alandaki işçilerin tüpleri ve araçların 120 litre mazotunu alan saldırganlar kayıplara karıştı.

Bir süre önce birkaç kişinin şantiyeye gelerek çalışanları tehdit ettiğin ileri süren şirket yöneticisi Zafer Aydın, “Su hattının ormandan geçmesine izin vermeyeceklerini ve suyun Aykut Mahallesine ulaşmasını engelleyeceklerini söylediler. Çalışanlarımı tehdit ettiler. Bizde çok önemsemedik. Devletin işini yaptığımızı, devletin ormanından su isale hattını geçirdiğimizi söyledik. Muhtar bu saldırı yapanları biliyor” dedi.

Şikayeti üzerine hareket geçen jandarma ekipleri, olayı gerçekleştiren saldırganları aradığı öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan ve kovan toplayan jandarma ekibi, saldırganların araçların motorlarına da ateş ettiğin belirledi. Bu arada Gökçeler köyünde 4 yıl önce Tanju Sezen ve Tanju Cumhura ait taş ocağının ekskavatörü bir grup tarafından ateşe verilmiş, fakat failler bir türlü bulunamamıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber