AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ GÜNNAR TELE KONFERANSLA PANELE KATILDI

Kudüs’e ilk defa 2000 yılında gezip görme amaçlı olarak gittiğini ifade eden Milletvekili Günnar, “Kudüs’e giderken kafamda Televizyon ve filmlerden oluşan bir düşünceyle orta doğuya benzer, çöl içerisinde yaşanan savaşlar neticesinde yıkık dökük, harabe şeklinde, gelişmemiş yerleşim yerleri olan bir yer göreceğim düşüncesi hakimdi. Ancak Telavive indiğimizde Avrupai bir şehirle karşılaştım ve oldukça şaşırdım.
Her türlü baskı ve zulme rağmen Filistinlilerin burayı terk etmemek için fedakârca çok büyük mücadele verdiklerini gördüğünü belirten Günnar; “Filistinde yapılan bu zülme ve baskıya herkes dayanamaz. Bu açıdan Filistinli kardeşlerimizin verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu amaçla başta biz Türkler olmak üzere dünyadaki bütün Müslümanların kudüse gitmeleri ve oradaki kardeşlerimize her türlü desteği vermeleri büyük önem taşımaktadır” dedi.

Filistin’de Türkiye’ye karşı çok büyük bir teveccüh ve ilginin olduğuna dikkati çeken Günnar, “Osmanlının 400 yıl hakimiyetinde kalan bu topraklarda yaşayanlar Türkleri kendilerinden farksız ve kendilerinin akrabası, ataları gibi görüyorlar. Ayrıca İslam dünyası içerisinde Filistin davasına en fazla sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğununa inanıyorlar. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Davosta, gerekse Birleşmiş Milletler de, Uluslararası toplantılarda yapmış olduğu konuşmalarda daima Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğunu ifade etmelerininde bunda çok büyük bir payı vardır” dedi.
Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği olarak sizlerin de Türkiye çapında yapmış olduğunuz yardımları biliyor ve gönülden destekliyorum, ben sizin ne kadar ciddi ve hassas duruş sergilediğinizi biliyorum. Yardımlarımızın da boşa gitmemesi adına zekâtların, sadakaların ve diğer yardımların organize olmuş kuruluşlarla harekete geçmemiz gerekmektedir. Bu yardımların nerelere ve nasıl bir şekilde dağıtıldığından da emin olmamız gerekmektedir. Sizin kuruluşunuzdaki yazarak çalışma, imza ile kayıt altına alma ve diğer tüm işlemlerle çok ciddi ve titiz çalışmalar yaptığınızı biliyorum, sizin gibi ciddi dernekler aracılığıyla Kudüs’e yardımların ulaşabileceğini bilmelerini istiyorum. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun, başarılarınızın devamını diliyor, ben de  sizlere her konuda yardımcı olacağım, diyerek sözlerini tamamladı.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber