AKÇAABAT BELEDİYE MECLİSİ’NDEN GÖNÜL BİRLİĞİ MESAJI

Başkan Ekim, Mart Ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda tüm partilerin grup başkanlarının imzaladığı bir basın bildirisi okuyarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in okuduğu basın bildirisinde ise şu ifadeler yer alıyor.; “Tüm Milletimize başsağlığı diliyoruz. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına da metanet ve sabır diliyoruz.

Akçaabat Belediye Meclis Üyeleri olarak, bu üzücü olayda Milletimizin verdiği refleks nedeniyle bu aziz milletin birer ferdi olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim.

Tüm siyasi partilerimizin bu hissiyatı, Akçaabat’ımızın temennilerini tüm yurttaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha duyurmak istiyoruz.

Bilindiği üzere, Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıma sebebiyet veren deprem ile yüz yılın en büyük felaketini yaşamıştır.

Yerkürenin en büyük felaketi olarak bilinen bu felaket sonrasında 45 bin civarında vatandaşımız vefat etti, binlerce vatandaşımız da yaralı olarak enkaz altından kurtarılarak tedavi altına alınmıştır.

Bir kez daha vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.

İlçemizden; Belediyemiz, Kaymakamlığımız, hayırsever iş insanlarının ve bütün Akçaabat halkının destekleri ile 26 tır, 41 kamyon, 38 pickup, 49 minibüs, olmak üzere toplam 154 araç yardım malzemesi, 35 personel, 9 iş makinesi ve 4 araç deprem bölgesine gönderildi.

Yaşanan bu felaket karşısında milletçe verilen bu desteğe Akçaabat olarak çok üst seviyede yardım ile katıldık ve halen ilçemize gelen depremzedelere destek için bu yardım kampanyası yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Hâlihazırda 6 tır yakacak malzeme deprem bölgesine ulaştırılmak için hazır bekliyor. Rabbim bütün yardımseverlerden razı olsun.

Akçaabat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi ile kardeş şehir olma yolunda protokolümüzü imzalamak üzere bugün Meclisimizde gerekli kararı alacağız.

Kardeş şehrimiz Elbistan başta olmak üzere tüm deprem bölgesine elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Deprem bölgelerinden ilçemize gelerek şehrimize yerleşen 2503 vatandaşımıza bir kez daha İlçemize hoş geldiniz diyor, evlerini gönüllü olarak depremzedelere açan halkımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Akçaabat halkı olarak şunu belirtmek istiyoruz ki “evimiz evinizdir”,

“Akçaabat yuvanızdır.”

Hepinize saygılar sunuyorum…… Akçaabat Belediye Meclisi”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber