AKÇAABAT’TA 2023’ÜN İLK ARONYA FİDANLARI HAK SAHİPLERİ İLE BULUŞTU

“2019 yılında Akçaabat Kaymakamlığı , Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilk proje çalışmaları yapılan ve 2020 haziran ayında Akçaabat Belediyesinin katkılarıyla üreticilere verilen 7500 adet fidanla 30 dekar alanda başladığımız projemizi yine belediyemiz kendi seralarında üretip 40 dekar alanda dikilmek üzere 10 Bin fidan, yapılan arazi tespit çalışmaları sonucu belirlenen 40 üreticimize, Akçaabat Kaymakamı Sn. Ramazan KURTYEMEZ, Akçaabat Belediye Başkanı Sn. Osman Nuri EKİM, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Sn. Ahmet ELVAN, Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Erkan AYAZ, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sn. Murat ŞAHİNBAŞ ve üreticilerimizin katılımı ile Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde teslim edildi.

Akçaabat’ın ürün desenini çeşitlendirmek için gayret içindeyiz. Tıbbı aromatik bitki kategorisinde olan aronya meyvesi , ilaç sanayiinde , takviye edici gıda olarak , yaş ve kurutulmuş meyve olarak tüketimi artmaktadır. Mor renkli , üzümsü meyveler grubunda antosiyanin ve aktioksidan içeriği yüksek olan bir meyvedir. İnsan sağlığı açısından kansere karşı mücadelede ve hücre yenileme özelliğine varana kadar birçok faydası bulunmaktadır. Ekonomik açıdan baktığımızda diğer ürünlere göre birim alandaki getirisi yüksek bir üründür. Tütün ve fındık bitkisine alternatif olabilecek bir üründür.

Tabi bizler fidan dağıtımıyla da işi bitirmiş olmuyoruz. Fidan dağıtımı sonrası üreticilerimizi Akçaabat Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığının koordinasyonunda Erol Günaydın Kültür Merkezinde eğitime aldık. Arazi toprak hazırlığı, toprak numunesi alımı, fidan dikimi, bitki yetiştiriciliği konularında konusunda uzaman , Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR, Dr. Yavuz Okunur KOCAMANOĞLU ve Ziraat Mühendisi Kerem KAN tarafından hazırlanan bir çalışma ile üreticilerimize eğitim verdik. Eğitim programında bir konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Sn. Osman Nuri EKİM Bey, üreticilerimize müjde olacak bir konuya değindi, bu yıl 100 üreticimize ekim-kasım ayı gibi 25 Bin aronya fidanı daha verecekler, önümüzdeki yıllarda yapacakları projeler ile bu dikim alanlarını 1000 dekarın üzerine çıkarmayı hedefliyorlar. Bu üreticilerimiz adına güzel bir haber. Üreticilerimize hayırlı olsun. Tarıma verdikleri desteklerden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Fidan dağıtımı ve eğitim programına katılan , Akçaabat Kaymakamı Sn. Ramazan KURTYEMEZ, Akçaabat Belediye Başkanı Sn. Osman Nuri EKİM, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Sn. Ahmet ELVAN, Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Erkan AYAZ, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sn. Murat ŞAHİNBAŞ ve tüm katılımcılara teşekkür ederim dedi”.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber