Araklı’nın Altın Çocukları…

Araklı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle elde edilen gelirle Araklı’da misafir edilen depremzede ailelere yardım edildi.

Oldukça kalabalık bir topluluğun izlediği konser programına Araklı Kaymakamı Soner Divli, Cumhuriyet İlçe Başsavcısı Zeynep Ülker Divli, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Belediye Kültür Müdürü İsmail Küçükdurmuş, Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, İl Başkan Yardımcısı Süleyman Çakmak, iş insanları, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Sunuculuğunu Ayşe Kamçı’nın yaptığı gecede sınıf öğretmeni şef Sait Atakan’ın yönettiği koro birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Solo eserlerde sahne alan minik yüreklerde profesyonel sanatçılara taş çıkartırcasına performans gösterirken ayakta alkışlandılar.

Programın sonunda Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi gecenin mimarı öğretmen ve koro şefi Atakan’a günün anısına plaket takdim ederken, konserden elde edilen gelirle alınan hediyede özel kutusuyla depremzede ailelere ulaştırılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy’a verildi.

Araklı Kaymakamı Soner Divli gecede yaptığı konuşmada çok güzel bir organizasyona imza atıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin fikir babası olan ve geceyi hazırlayan sınıf öğretmeni-koro şefi Sait Atakan’da “İnanın bu projeyi hayata geçirebilmek için tüm mesai arkadaşlarımla gece gündüz çalıştık. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Birde altın çocuklarımın velilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemediler. Çocuklarımın içinde geleceği parlak olanlar var. Buradan tüm müzik derneklerine sesleniyorum. Bu cevherleri kaçırmasınlar. İşlenirlerse sanata-müziğe katkıları fazlaca olacaktır” dedi.

150 öğrencisi bulunan Muhittin Öztürk-Saffet Çebi İlkokulu’nda eğitim öğretim gören 100 öğrenci tarafından oluşturulan koro, özel günlerde sahne alarak Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği eserlerinden oluşan repertuarlarla çeşitli konserler veriyor. Okulda görev yapan sınıf öğretmeni Sait Atakan okulun tamamından bir müzik korosu oluşturarak Trabzon’da bir ilke imza attı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber