ASIL BİR ŞEHRİN TAKIMI TRABZONSPOR…

Trabzon futbolda da, asıl ve kadım bir şehirdir. Dolaysısıyla, tarihinin izleriyle yer alan bir şehirdir. Futbolda da hep böyle olmuştur. Türkiye’ de ve dünya futbolundaki başarıları söz konusudur. Ve hep böyle hatırlanmaktadır. Ancak, ne var ki Fenerbahçe ile yapılan ve yapılacak müsabakalar için öncesi ve sonrası açıklamalar hiç bitmemektedir.

Peki neden? Oynan futbol olduğu halde, gündeme taşınan, taşınılmak isten Trabzon ve Trabzonlu. Kabul etmek mümkün değildir.

SU ÜSTÜNE YAZI YAZMAK…

Trabzonspor üzerinden Trabzon’ a karşı ortada olan yorumların futbolla değerlendirilmesi neden olmamaktadır? Yorumcuların koro halinde ki değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır. Yönetim kurullarının açıklamalarıyla ise taraftarlar neden gerilmektedir? O halde bu açıklamalar art niyetli açıklamalar olarak kamuoyunda yer aldığından yaptırımı olmalıdır.

Türk düşünce hayatında “ medeniyet” ile karşılanmak istenen mefhumun kadım bir problem olduğu ifade edilerek gelmektedir.

Medeniyet kavramının müradifi olduğu düşünülen “uygarlık” günümüz Türkçesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve Trabzon’ da; UYGAR BİR ŞEHİR HUVVİYETİNE SAHİPTİR.

Kamunun bütün alanlarında görev alanı bulunan TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Trabzonspor üzerinden Trabzon’ a karşı ortada olan yaklaşımlar ve duruş “Su üstüne yazı yazmaktır.”

Fenerbahçe yönetimi ve TFF ve kamuoyu bu müsabakada meydana gelen olayların değerlendirilmesini objektiflikle yapmalıdır. Ve Türk futbol tarihine kendi döngüsü içinde adıl ve hakkaniyetle alınacak kararlarla sonuca gitmelidir. Trabzonspor kongre üyeleri ve STK olarak Trabzon’ dan takipçisiyiz. Trabzonspor yönetim kurulu ise sahada futbol oynamayacağına göre yönetim yeterliğini değerlendirmelidir?

Kamuoyuna duyurulur…

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber