TRABZON SANATIYLA DÜNYAYA BİR ADIM

Gerçekleştirilen proje ile kadınların girişimci ruhunu keşfederek üretim hayatı içinde yer almalarına, kendi ürünlerinin satışlarını gerçekleştirerek inisiyatif sahibi olmalarına, aile içi ekonomilerinin artmasına ve aynı zamanda her ilçenin kadınları tarafından üretimlerinin marka değeri kazanmalarına da destek sağlanacak.

Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan, dezavantajlı konumdan üretici konuma gelecek olan kadınlarımızın ülke ekonomisine de katkıda bulunacağını belirterek, projede yola çıkış nedenlerinden birinin de Trabzon’un ilçelerinde bulunan girişimci ruhlu kadınların birbirinden destek alarak özgüven kazanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Kastan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara her alanda destek olan belediye başkanlarımız ile çalışmalarımızı planlayarak, kadınların aktif üretimde kamu, STK ve özel sektör işbirlikleri ile dirsek teması sağlayarak oluşturmuş olacağız. Yıllardır kadının sorunları girişim ve üretim alanında benzeşmektedir. Buradan hareketle yer dinamiklerini göz önünde bulundurarak pandemi kurallarına uygun örnek fuarların oluşturulması ve oluşturulacak pazar payından kadınların iş birliği içinde faydalanması önem taşıyacaktır. Bu nedenle yerel yaşamda üretim ilişkileri aynı döngü üzerinde hareketini önleyerek ulusalda network ve insan kaynağı sağlarken üretecekleri ürünlerle bulundukları bölgelerdeki kadınlara geleceğe yönelik örnek de olacaktır. Kendini ifade etme olanağı bulamamış üretici kadınların üretim ağına katılması, öz güven kazanarak bireysel olarak ürettiklerini sunma imkanı bulması ve şehir dışına çıkmamış üretici kadınların buluşmasını sağlayarak üretim ilişkilerinin çeşitlenmesinde örnek bir çalışma olacaktır.”

Üsküdar Belediyesi’nin himayelerinde Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği tarafından yürütülen Girişimcilikte Kamu, STK ve özel sektör dayanışması ile "Trabzon Sanatıyla Dünyaya Bir Adım" sergisi 25 Eylül 2020 tarihinde İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde saat 15.00 de açılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber