banner240
banner237
banner238

Atatürk Köşkü’nden Atatürk’ün sözü kaldırıldı

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile birlikte Atatürk Köşkü’nü ziyaret eden Kaya, milletvekillerine Atatürk’ün sözünü göstermek istedi ancak sözün kaldırıldığını farketti.  Kaya, “Köşkün önemi o sözde gizlidir, o sözü bir an önce buraya asın” diyerek tepki gösterdi. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Haziran 1937’de son kez kaldığı Trabzon’daki köşkünde “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime vermekle ferahlık duyacağım. İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” diyerek noter huzurunda bütün mal ve mülk varlığını Türk milletine bağışladı. 
Atatürk’ün bu sözü Atatürk Köşkü’ndeki Vasiyet Odası’nda yer alıyordu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nu Trabzon'da ağırlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, milletvekillerine Atatürk Köşkü’nü gezdirdi. 
Atatürk’ün o meşhur sözünü milletvekillerine göstermek isteyen Kaya, sözün Atatürk'ün Vasiyet Odası'ndan kaldırıldığını fark etti. Yapılan eylemin büyük saygısızlık olduğunu ifade eden Kaya, “Bu kıymetli, bu anlamlı, bu derin mana içeren sözü kim neden buradan kaldırdı?” diye sordu. Kentin valisine ve belediye başkanına seslenen Kaya, “O sözü lütfen, bir an önce buraya asın, buraya ziyarete gelen insanlar görsünler, köşkün önemi zaten o sözde saklıdır. Büyük önderimiz bütün mal varlığını Türk milletine burada bağışlamıştır. O sözün burada olması çok kıymetlidir” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün onayı ile 2021 yılında restorasyona alınan Atatürk Köşkü’nün içindeki eşyaların bilimsel yöntemlerle incelemeye alınacağı, eşyaların tarihsel gerçekliklere göre ayıklanacağı ifade edilmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber