Başkan dereye atlayıp çöp topladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Personeli tarafından Çaykara İlçesi ile Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl’de İstiklal Marşının kabulü ve çevre duyarlılığı etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ Akademik Personeli ve gönüllüler tarafından her hafta Trabzon İlinin farklı bir yerinde gerçekleştirilen “Sıfır Atık Farkındalık ve Doğa Koruma Faaliyeti” programının bu haftaki etkinliği Çaykara İlçesi ve Turizm Merkezi Uzungöl’de gerçekleştirildi.
KTÜ Personeli etkinlik kapsamında  ilk olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u makamında ziyaret etti. Başkan Tok’a etkinlik ile ilgili bilgi veren Etkinlik Yöneticisi Erdal Danacı etkinliğe vermiş oldukları destekten dolayı Belediye Başkanı Hanefi Tok’a teşekkür etti.
Etkinliğin İstiklal Marşının kabul edilişinin Yıldönümüne denk gelmesi sebebi ile KTÜ Personeli tarafından Çaykara Belediyesi önünde ve Uzungöl Merkez Camii önünde İstiklal Marşımız okunarak Kurtuluş Savaşı Şehitlerimiz anıldı.

Uzungöl’de gerçekleştirilen Etkinliğe Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd.Bşçvş. Aşkın Hava, Çaykara Dr. M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Peker, Hastane Müdürü  Şenol Ayal ile KTÜ Akademik ve gönüllü personeli katıldılar.
Uzungöl’ün içinden geçen deredeki çöpleri toplamak isteyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaklaşık 2 mt. yükseklikteki duvardan atlayarak dereye indi ve hem çevre hem de görüntü kirliliği oluşturan çöpleri Gazeteci Hilmi Kanık ve diğer gönüllüler ile birlikte topladı.
KTÜ  Sivil Savunma Amiri Biyolog Erdal Danacı Yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğin organizasyonu ise Çaykara Şahinkaya Mahallesinden KTÜ Kan Alma Ünitesinde görevli  Hemşire Zehra Durgun tarafından gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Öğretim Üyesi Prof. Dr İsmail Demir, Doktor Sultan Ot, Avukat Çağla Özgür, Merve Kuzu, Laborant Sema Koç, Kimya Teknikeri Turan İnce, Süpervisor Deniz Omak, Hemşireler Tuğba Güler, Abdurraif İleri, Meral Bektaş, Zeynep Taflan, Zehra Durgun, Fatma Uzlu, Hanife Turan, Gamze Polat, Efe Polat, Pulat Cemil Sonkaya, Kuyumcu Hamdi Çelik, GSB Gençlik Kampları Program Sorumlusu Yavuz Tandoğan, Suna Öztürk, Steril Teknisyen Fatih Bilginoğlu, Kaçkarhaber.com.tr Yöneticisi Arif Azak, Veteriner Hekim Şenol Arslan ve çok sayıda gönüllü katıldı.
KTÜ ekibi Protokol üyeleri ile birlikte Uzungöl barajlar Bölgesinden başlayarak göl mevkiine kadar daha sonra ise göl çevresinde “Sıfır Atık Farkındalık ve Doğa Koruma” faaliyeti gerçekleştirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber