BAŞKAN ZORLUOĞLU BÜYÜKLİMAN GAZETECİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından Beşikdüzü ilçesinde program düzenlendi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un ev sahipliği yaptığı ve altıncısı düzenlenen geceye; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Şalpazarı Kaymakamı Zekariya Murat Şahan, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu, TRT Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Gürel ve gazeteciler katıldı.
 
GAZETECİLİĞİN EMEKLİLİĞİ OLMAZ
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Çalışan Gazeteciler Günü’nde çeşitli programlarda gazetecilerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bazı mesleklerin emekliliği yoktur. Ben gazetecilerin de emekliliği olmadığını düşünenlerdenim. Tüm basın mensuplarımızın, basın emekçilerimizin bu güzel gününü bir kere daha tebrik ediyorum. Aynı zamanda İdareciler Günü de olduğu için bütün meslektaşlarımızın, valilerimizin, kaymakamlarımızın ve diğer yöneticilerimizin bu özel gününü kutluyorum. Elbette valilik çok kıymetli bir meslek. Ben de 4 sene valilik görevinde bulunmuş olmaktan büyük onur duyuyorum. Şu anda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve bu vazifemden son derece mutluyum” dedi.
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ortahisar Belediyesi tarafından tarihe geçirilen Basın Tarihi Müzesi’nin açılışını yaptıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Basın camiası adına önemli biz kazanım. Ortahisar Belediye Başkanımızı ve emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Çok keyifli bir ortam oluşmuş. Adeta Şampiyonlar Ligi gibi. Basın dünyasının birbirinden kıymetli temsilcilerinin burada bizlerle olmasından büyük bir keyif duyuyoruz. Bu güzel organizasyon için Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci Bey’e, Büyükliman Gazeteciler Cemiyetimize ve bu işin içerisinde aktif bir şekilde rol alan değerli Beşikdüzü Belediye Başkanımıza da yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ÖNEMLİ İNSANLAR YETİŞTİRDİ 
Başkan Zorluoğlu, Büyükliman havzasının sadece Trabzon adına değil esasında Giresun’u da içine alan geniş bir bölge adına çok önemli bir yer olduğunu belirterek, “Bu bölgenin şehirlerin kalkınmasında çok büyük katkılar sunduğunu, çok önemli insanlar yetiştirdiğini biliyoruz. Ürünleriyle de baktığımızda tereyağından ekmeğine, Çarşıbaşı’ndaki keşanından Ağasar’ın balına kadar çok verimli bir bölgedeyiz. Bu üç ürün Trabzon’un coğrafi işaret tescili almış ürünleridir. Bu bölgeyi biz de çok önemsiyoruz. Bu manada bu bölgede bir Gazeteciler Cemiyeti oluşturulması çok önemli. Gerçekten çok zor bir iş olduğunu herhalde hepimiz takdir ederiz. Buralarda ayakta kalmak, basılı gazeteler ortaya koymak ve bunu hiç aksatmadan sürekli şekilde yapmak büyük bir marifet. Bu bölgede yayın yapan gazetecileri, imtiyaz sahiplerini ve çalışanlarını tebrik etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
GELLECİ: TÜRKİYE’DE TEKİZ
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci ise konuşmasında cemiyetin kuruluş tarihi, üyeleri ve çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin 2006 yılında merhum Hikmet Aksoy önderliğinde kurulduğunu belirten Gelleci, “Şu anda 32 üyemiz var. Trabzon’da Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı ile Giresun’da Eynesil, Görele, Çanakçı ve Tirebolu’yu kapsayan bir cemiyetiz. Bu manada Türkiye’de tekiz. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti olarak bölgemizdeki sorunları gündeme getirme, yine bu sorunları çözme noktasında aktif rol alıyoruz” dedi.
 
UZUN: BASIN HALKIN GÖZÜ KULAĞIDIR
Ev sahibi Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise “Bu önemli günde sizleri güzel ilçemizde görmekten duyduğum mutluluğu özellikle belirtmek isterim. Basın bir ülkede halkın gözü kulağıdır. Basın emekçilerimiz de bu hususta önemli hizmetler vermektedir. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti olarak basın mensuplarımızın özveriyle görev yaptıklarına şahidim” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber