banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU GENÇLERLE BULUŞTU  

Trabzon’un projelerini hayata geçirme noktasında ortak akla önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, düzenlenen toplantıda gençlerle buluştu. Gençlerin yakın ilgisiyle karşılaşan Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda keyifli anlar yaşandı.  
 
GENÇLERİN DEĞERLENDİRMELERİ ÇOK KIYMETLİ  
Gençlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu tür toplantıların esasında bizi en çok ilgilendiren kısmı gençlerimizin, siz değerli arkadaşlarımızın çalışmalarımız hakkında, genel olarak şehir hakkında veya siyaset hakkında fikirlerini alabilmek. O bakımdan yaptığımız işleri sizlere anlatmanın önemine inanıyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehirde son 3 yıl içerisinde yaptığımız ve neredeyse tamamı doğrudan ya da dolaylı gençlerimizin hayatını etkileyebilecek çalışmalarımız var. Sizlerin fikirleriyle bundan sonra yapacağımız çalışmalara yön verebileceğimizi düşünüyorum. Sizlerin değerlendirmeleri ve eleştirileri bizler için hakikaten çok kıymetli” dedi.   
 
KAPSAYICI BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ VAR 
Göreve geldikleri günden itibaren şehrin dinamikleriyle istişareye önem verdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Şehrin dinamikleriyle istişare ve ortak akıl çerçevesinde Trabzon’u yönetme prensiplerini elimizden geldiğince 2,5-3 yıl içinde hayata geçirmeye çalıştık. Her kesimle irtibat kurmaya gayret gösteriyoruz. Ve Trabzon’da bize oy versin vermesin 800 bin kişiye hizmet etmeye gayret ediyoruz. Dolayısıyla kapsayıcı, istişareye dayalı bir yönetim anlayışımız var. Sorunun tarafını çözümün tarafı da yapma gayreti içinde olduğumuz bir yönetim anlayışımız var. Bu ilk başta tam anlaşılamadı, biraz zorluklarını da yaşadık ama şu anda 3 yıldan sonra hem Büyükşehir Belediyesindeki kurumsal yapılaşma epey bir mesafe katetti hem de bizim en büyük projemiz olarak en baştan beri ilan ettiğimiz yeni yönetim anlayışımızın adımlarını atma imkânı bulduk” şeklinde konuştu.   
 
PROJELERİYLE ÖNE ÇIKAN BİR BELEDİYEYİZ 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin projeleriyle ve hizmetleriyle öne çıkan bir belediye olduğunu da belirten Başkan Zorluoğlu, “Aynı zamanda genel anlamda kabul görmüş ve toplumun bütün kesimlerini dikkate alan, beraber çalışma arzusu içerisinde hareket edilen bir şekle kavuştu. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü kurumsallaşma dediğimiz şey tam da bu. Bir kendi içimizde iletişim mekanizması ve diğer kurumsallaşma adımları var. Bunun dışında üniversitelerimizle beraber çalıştık. Ciddi raporlar ciddi anketler yaptırdık ve bu bilimsel temelli yaklaşımlarla belli bir seviyeye geldik. Tabi bunun sonu yok. Sürekli yenilenmeniz gerekir, sürekli kurumsal kültürü kurumsal aidiyeti geliştirecek hamleler yapmanız gerekir. Sürekli dış paydaşlarınızla beraber ortak projeler ve ortak çalışmalar içerisinde bulunmanız gerekir ki şehri bütünüyle kucaklayabilesiniz. Elimizden geldiğince onu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda geldiğimiz mesafe epey kıymetli bir mesafedir” ifadeleri kullandı.  
 
SORULARI YANITLADI 
Başkan Zorluoğlu genel değerlendirmesinin ardından yürütülen projeler hakkında gençlere sunum yaptı. Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyan gençler, merak ettikleri konularla ilgili Başkan Zorluoğlu’na sorular yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Zorluoğlu ile gençler arasında zaman zaman güldüren diyaloglar da yaşandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber