BAŞKENT’TE TRABZON ZİRVESİ GÜNDEM TRABZON

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Murat ZORLUOĞLU, İl Başkanı Sezgin MUMCU’nun da yer aldığı heyet önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’u ziyaret etti. Bu ziyarette İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU da yer aldı. Gündem Araklı Taşönü İleri Biyolojik Arıtma ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin bölgeyi etkileyen çevresel sorunlarıydı.

Toplantıyla ilgili konuşan CORA, “Hedefimiz Taşönü’ndeki kokuyu minimize etmektir.“ ifadelerine yer verdi.

Heyet ardından İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarının da katılımıyla Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin NEBATİ’yi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’nu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan BAYRAKTAR’ı ziyaret etti. Trabzon’daki projeler ve yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. Projelere ödenek talep edildi. Trabzon’da yaşanan doğal gaz ve elektrik sorunlarıyla ilgili talepler iletildi.

Ziyaretlerle ilgili konuşan Milletvekili CORA, şunları söyledi:

KIŞIN HAVALİMANI TERMİNAL BİNASI İNŞAATINA BAŞLAYACAĞIZ 

“Araklı-Dağbaşı yolunun ihalesi, Of-Çaykara yolu ve Akçaabat-Düzköy yolunun ikmal ihaleleri bizim için önemliydi. Yine Kanuni Bulvarındaki ödenek sorunlarının giderilmesi, Akçaabat Güney Geçiş Yolunun projesinin tamamlanması ve ihale aşamasına gelmesi sevindirici gelişmelerdir. Bu kışın havalimanı terminal binası inşaatına başlayacağız. Bakanımız Trabzon için fizibil, doğru ve katma değer katacak projeleri öne çıkarıp yapmak istiyor. İlçelerimizle ilgili yolların tüm detaylarına hakimdir. Bu manada bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda tekrar bir heyetle kendisini ziyaret edip yeni müjdelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.”

TALEPLERİMİZİ İLETTİK

“İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU’nun Maliye Bakanımızı araması sonrası heyet halinde ziyarette bulunarak KTÜ ile ilgili taleplerimizi ve ilçe belediyelerimizi yaşadığı sorunları aktardık. Bakanımız Trabzon ziyareti öncesi tüm taleplerimizi karşıladı. Kendisine şehrimiz adına minnettarız.”

Gerçekleşen ziyaretlerde Trabzon’un beklentilerine uygun kararlar aldığını belirten  CORA, “Sahadaki sorunları masaya taşıdık. Milletimizin taleplerini çözüm mercilerine ilettik.” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR

“Yaz programı programlarımız kapsamında yaptığımız ilçe ziyaretlerimizde karşımıza çıkan en önemli sorunlardan birisi doğal gaz diğeri de elektrikle ilgili sorunlardır.” diyen CORA, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunları da en yetkili merci olan Enerji Bakanlığımıza, Bakan Yardımcımız, hemşehrimiz Alparslan BAYRAKTAR beye bizzat ilettik. Kısa sürede çözüm beklediğimizi ifade ettik. Biz sahadaki sorunları masaya, en yetkili mercilere iletip çözümünü takip ediyoruz. Milletimizin taleplerine gözümüz bağlı, kulağımız sağır davranmıyoruz. Biz milletle beraber siyaset yapıyoruz. Bize bu sorunları görün, bizi dinleyin, ilgililere, yetkililere ulaştırın diye oy verdiler. Onlar için ne kadar çok çalışsak azdır.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber