BAŞKENTTEN MÜJDELER

BAHATTİN BAŞTÜRK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İçişleri Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı arasında, muhtarların eğitim faaliyetlerine dair iş birliği protokolünü imzaladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı ile de YÖK arasında iş birliği protokolü imzalandı.
YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YÖK Başkanı Erol Özvar, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Soylu, 81 ildeki tüm devlet üniversitelerinde 50 bin 376 muhtara 28 başlıkta eğitim verileceğini söyledi. Eğitimlerin muhtarların hizmet standartlarını yükselteceğine işaret eden Soylu, muhtarlarla ilgili 27 temel adım atıldığına dikkat çekti.
’MUHTARLARIMIZ BELİRLİ GÖREVİ YAPAN NOKTADA DEĞİLDİR’

Muhtarlık Daire Başkanlığı kurulmasından, özlük haklarının iyileşmesine kadar, muhtarlık binalarının yapımından muhtar evlerine kadar birçok adımın atıldığını aktaran Soylu, "Bu eylemlerden bir tanesi de Muhtar Akademisi’dir. Bu ders konularına bir yerel yönetimin alt birimi için neden ihtiyaç duyulur? Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde muhtarlık sistemini öyle bir yere oturttu ki aslında sadece yerel yönetimin bir alt birimi olarak tanımlanması, belki tarifi açısından örtüştürülemez duruma geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde muhtarlarımız sadece ikamet veren, mühür basan, belirli birkaç görevi yapan bir noktada değildir. Onun yerine toplumsal meseleleri kendi üzerinde gören, örneğin uyuşturucu meselesinden anlaması ve bilmesi gerekir, kaçak göçle mücadeleden metruk binalara, kadına yönelik şiddetle mücadeleden çocuklarımızın okullaşmasına kadar, tüm meselelerde etkin ve etkili olan, kaideli devletin en önemli organlarından birisi olarak tanımlanmaktadır" dedi.
MUHTAR AKADEMİSİ İMZALANDI
İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan protokolle muhtarların mevcut görevlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmek ve mevcut konumlarını daha da güçlendirebilmek amacıyla muhtar akademisi programının imzaları atıldı. Muhtar akademisi ile ilgili bilgi veren Aktürk, “Bu kapsamda 81 ildeki devlet üniversitelerinde muhtarlarımız için hazırlanan özel eğitim modülleri vasıtasıyla muhtarlarımıza 28 başlık altında eğitim verilmesi sağlanacaktır. İki hafta sürecek eğitim programında kırsal ve kentsel eğitim konularına ilişkin eğitimler verilecektir. Günümüzün değişen ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak muhtarlarımızın üstlenmiş oldukları güncel sorumlulukları da dikkate alarak Türkiye’nin idari yapısı, kamu kurumları ile ilişkiler, yerel yönetimlerle ilişkiler, etkili iletişim, teknoloji kullanımı, kadına yönelik şiddetle mücadele, afet yönetimi, köy yerleşim alanlarına ilişkin imar ve iskan sorunları, tarımsal ve hayvansal ürünlerin pazarlanması, hayvan hakları, sivil toplumla ilişkiler, güvenlik birimleri ile koordinasyon, girişimcilik ve kırsal kalkınma, stresle başa çıkma gibi alanlarda ders içerikleri oluşturulmuştur. Bu programla üniversitelerimiz mahalle ve köy (Büyükşehir olmayan iller) muhtarlarımızla buluşarak el ele vermekte ve Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunma anlayışıyla beraber çalışma aşamasına kavuşmuştur” ifadelerine yer verdi.
MUHTARLARA PROMOSYON
Aktürk, Bakan Soylu ile yaptığı görüşmede muhtarların banka promosyonlarından daha fazla faydalanması için gerekli çalışmaları da başlattı. Aktürk, “İçişleri Bakanımız, Trabzon’umuzun gururu, Sayın Süleyman Soylu’ya muhtarlarımızın banka promosyonlarından daha fazla faydalanabilmeleri konusunu ilettim. Muhtarlarımız adına her isteğimize olumlu yaklaşan ve her talebimizi titizlikle yerine getiren Bakanımıza bu konu ile de yakından ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın talimatları ile gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Demokrasimizin mihenk taşı, devletimiz ve vatandaşımız arasında köprü olan, devletine ve milletine aşık muhtarlarımızın tüm özlük haklarının en üst seviyede sağlanması adına gece gündüz demeden çalışan sayın bakanımız Süleyman Soylu’ya, şahsım, teslim ettiğim makamım ve tüm muhtarlarımız adına şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber