KARAYOLLARI TÜNELİNE SAHİP ÇIK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize-Erzurum karayolunun önemli tünellerinden birisi olan Dallıkavak Tüneli sahipsiz kaldı. Tünelde uzun süredir çalışma olmaması bölge insanının tepkisine sebep oldu.

2248 m rakımlı Ağzıaçık Dağından daha rahat ulaşım sağlanması için 2012 yılında delinmeye başlanan Dallıkavak Tünelinde uzun süredir çalışmaların durması bölge insanının tepkilerine sebep oluyor. Ağzıaçık geçidinin kış mevsiminde yoğun kar yağışı, buzlanma ve sisten dolayı sürekli trafiğe kapandığını söyleyen Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu’’ kar ve buzlanma dolayısıyla bölgede sık sık trafik kazaları meydana geliyor.2012 yılında delinmeye başlanan 3100 metrelik tünelde bir yıla yakın çalışma yok. İşi alan firma şantiyesini tamamen kapattı. Tünelin yeniden ihale edilmesini istiyoruz. Tünel tamamlandığında dağdaki kazalar sona erecek. Dallıkavak Tüneli Kırık ve Ovit ile birlikte Rize-Erzurum karayolunun önemli üçlüsüdür.3100 metre uzunluğundaki Dallıkavak Tünelinin sahipsiz bir şekilde enkaza dönmesi kabul edilemez. Yeniden ihale edilerek çalışılmaya başlanmasını istiyoruz’’ dedi.

Rize İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu’ Dallıkavak Tünelinin Yeniden ihale edilmesini bekliyoruz. Tünelde şantiye dahi olmadığını yerinde gördüm. Dallıkavak 9 yılda niye açılamadı. Tünelin sahibi kim. Karayolları Genel Müdürlüğü Dallıkavak Tünelini galiba unuttu. Karayolları Tüneline sahip çık, mevcut işi tasfiye ederek yeniden ihalesini yaptırın. Dallıkavak Tüneli karayolunun olmazsa olmaz tünelidir. Bir seneye yakın işin durması anlaşılır değil. Çift tüp olarak başlanılan ve yarım kalan tünel tamamlanması lazım. Rize ve Erzurum Milletvekilleri ve iktidarın yöneticilerinin Tünele sahip çıkarak tamamlamalarını istiyoruz’dedi.

2012 yılında temeli atıldığında 810 günde tamamlanacağı söylenen Dallıkavak Tünelinin karayolunda 7 km kısaltma yapacağı belirtilmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber