banner240
banner237
banner238

BENGİSU MAHALLESİ’NİN İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 

Bu kapsamda Bengisu Mahallesi’ni ziyaret eden ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, bölgenin en büyük sorunu olan imar konusunun 2023 programına alındığını müjdeledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daire başkanlıkları tarafından gerçekleştirilen çalışmaları bizzat yerinde incelemeye devam ediyor. Şehrin tüm ilçelerini ve merkez mahallelerini sık sık ziyaret etmeye özen gösteren Başkan Zorluoğlu, Ortahisar ilçesine bağlı Bengisu Mahallesi’ne giderek mahalle sakinlerinin sorunlarını yerinde dinledi.  Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve daire amirleri eşlik etti. Yol ve ulaşımla ilgili sorunları yerinde gören Başkan Zorluoğlu, bölgenin en büyük problemi haline gelen imar konusunun da 2023 programına alındığının müjdesini verdi.
 
ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞECEK
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Zorluoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Bu bölgeye esas hizmetlerin gelebilmesi için imar uygulamasının yapılması şart oldu. Tarım ve Orman Bakanlığımızdan gerekli yazışmalar geldi. Ben de imar dairemizle görüştüm. Burayı 2023 programına alıyoruz. Çünkü burada imar olmadan kanalizasyon hattı yapamıyoruz. Kanalizasyon hattı su gibi değil, su bir çizgiden gider ancak kanalizasyonda kotların belirlenmesi lazım. Dolayısıyla imar uygulamasının hemen akabinde bu bölgede kanalizasyon çalışmalarını başlatacağız. İmarla birlikte bu sorunları çözersek mahallemiz şehirle daha da bütünleşmiş olur. Yapılaşması ona göre daha düzenli ve düzgün hale gelir” dedi.
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Başkan Zorluoğlu’nun imar konusunda verdiği müjdenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Bengisu Mahallesi sakinleri, “Birçok kez girişimde bulunmamıza rağmen imar sorunu ile ilgili uzun yıllardır net bir cevap alamıyorduk. Bu nedenle ne kanalizasyon hatları ne de dere ıslahı yapılamadı. Bugün mahallemize kadar gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun beklediğimiz müjdeyi bize verdi. Ayrıca yol ve ulaşım sorunumuz vardı. Bu konuda da ilgili yerlere hemen gerekli talimatları verdi. Sayın Murat Zorluoğlu başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber