Brady Heslip

Trabzonspor Basketbol Takımı’nın 27 yaşındaki oyuncusu Brady Heslip, basketbol ile ilgili hayatından, Trabzonspor’a transfer sürecine, Trabzon’da basketbola olan ilgiden, yaşamıyla ilgili birçok soruya samimi cevaplar verdi.

Basketbol hayatın nasıl başladı? Ne zamandır bu sporla ilgileniyorsun?

Basketbol oynayan bir ailede büyüdüm. Babam annem hepsi basketbol oynuyordu. Ben de basketbolla ilgilenmeye küçük yaşta başladım. 21 yıldır basketbol oynuyorum. 

Trabzonspor’a gelmeden önce Trabzonspor’u biliyor muydun?

Takımı biliyordum ancak asıl öğrenmeye başlamam transfer süreci zamanı gelişti. Türkiye liginde oynayan arkadaşlarım da var ve onlardan da bilgi aldım. 

Türkiye’ye ilk Trabzonspor için mi geldin?

Evet. Türkiye’ye ilk gelişim Trabzonspor sayesinde oldu.

Trabzonspor’un futbol takımının adını duydun mu?

Evet adını duydum. Büyük bir camiaya sahip bir takım. Büyük bir taraftarı var. Takımlarına çok bağlılar. Ancak futbol ile çok fazla ilgim olmadığından dolayı takımın başarıları ve geçmişini bilmiyorum. Sadece burada yani Trabzon’da futbola büyük bir ilgi var. Bunu net olarak görebiliyorsunuz. 

Trabzonspor’daki performansını nasıl buluyorsun ve hedefin nedir?

Bugüne kadar çok şanslı bir sezon geçirmedik. Gerçekten çok yetenekli oyunculardan oluşan bir takımız. Fakat belki bazı dikkat dağınıklıkları ya da geçtiğimiz dönemdeki şanssız kaybettiğimiz maçlar bizi çok etkiledi. Bunlar olmasaydı belki de çok daha farklı bir yerde olacaktık. Onun dışında ben bir basketbolcu olarak her gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Geldiğimden beri keyifli bir sezon geçirdik. Fakat tabi ki daha iyi olmasını istiyorum. Ben kaybetmeyi hiç sevmeyen çok hırslı bir oyuncuyum. Daha fazla maçlar kazanmayı dört gözle bekliyorum.

Türkiye’nin basketbol kalitesini nasıl görüyordun? Bu fikrin gelince değişti mi?

Türkiye liginde çok iyi takımların olduğunu biliyordum. Çok fazla iyi oyuncu ve çok fazla para olduğunu duydum. Dışarıda konuşulanlar bunlardı. Bence Türkiye, Avrupa’nın en iyi ligi. Gelmeden önce çok fazla bir şey beklemiyordum ama geldikten sonra her maçın ayrı zorlukta olmasını gördüm. Büyük mücadeleler veriliyor. Bu benim için daha iyi. Her maçı zor bir şekilde oynamak daha iyi. 

Maçlarda çok iyi 3’lük atışlar yapıyorsun. O an taraftarın haykırışının farkında oluyor musun?

Sahadayken odaklandığım tek şeyin şutumun olmasını sağlamaya çalışıyorum. O yüzden etrafımdaki şeylere dikkat etmiyorum. Çünkü ben de o şutun girmesini istiyorum. Taraftarlarımızın yanımızda olması çok önemli ve çok güzel bir şey. Onların sevinmeleri tabi ki bir oyuncu olarak beni de motive ediyor. Bu sayede ben de daha iyi oyun oynayabiliyorum. Seviniyorsak beraber üzülüyorsak da beraber üzülüyoruz. 

Trabzon’daki basketbol taraftarı için ne düşünüyor?

Taraftarımız aslında gerçekten çok destekleyici. Özellikle büyük maçlarda güzel bir atmosfer yaratıyorlar. Bu bizi de olumlu şekilde etkiliyor. Gönül isterdi ki salon bütün maçlarda tamamen dolsun ama her taraftar bizim için önemli o yüzden maçımıza gelen taraftarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. 

Şehirde insanlarla iletişimin oldu mu?

Birkaç kez şehir merkezinde beni tanıdılar ve fotoğraf çekilmek istediler. Tabi insanlarda genel olarak çok uzun boylu insanların basketbolcu olacağı düşüncesi hakim. O yüzden belki de çok dikkat çekmiyoruzdur. Ayrıca vaktimin çoğunu evimde geçiriyorum. Antrenmanlar haricinde evimde oluyorum. Dışarıya çıkmayı ve çok gezmeyi sevmiyorum. İnsanlarla da o nedenle fazla diyaloğa giremiyorum. 

Trabzon beklentilerini karşıladı mı?

Kanada ile karşılaştıramam. Çünkü orası benim evim ve çok farklı duygular hissediyorum. Ancak Trabzon’a gelirken burayı internette araştırdım. Şehri buradan gördüm ve nasıl bir yer olduğunu çözmeye çalıştım. Buraya geldiğimde ise basketbol oynamak için çok güzel bir yer olduğu kanısına vardım. Benim için çok çok iyi bir yer ve hiçbir şekilde şikayetim yok. Deniz kenarında olmayı seviyorum. Çok güzel manzaralar var. Bu da bana iyi geliyor. 

Trabzon’da aklında kalan bir tat, lezzet var mı?

İlk defa bir kahvaltıyı Trabzon’da tamamen bitirdiğimi hatırlıyorum. Çünkü serpme kahvaltı çok hoşuma gidiyor ve güzel hazırlanıyor. Onun haricinde en çok sevdiğim ise kuymak ve sütlaç. 

Gençlere önerin var mı?

Gençler öncelikle spor yapmalılar. Bu basketbol olmayabilir. Ancak herhangi bir spor dalı ile ilgilenmeliler. Bu onların hayatına olumlu şekilde yansıyacaktır. Kendilerini ait hissedebildikleri sporu yaptıklarında hem mutlu olacaklar hem de kendilerini bu dalda geliştirecekler. Hatta bu zamanla onların işi dahi olabilir. O yüzden spor hayatın her döneminde olmalı. 

Son olarak neler söylemek istersin?

Trabzonspor’da olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Geçtiğimiz günlerde futbol takımının formasını aldım. Benim de bir katkım olmasını istedim. Bir maça da gitmeyi gerçekten istiyorum. Buraya uyum sağladım. Kariyerim boyunca Trabzon her zaman kalbimde saklı kalacak. Son olarak büyük Trabzonspor taraftarına yanımızda olup bize destek verdikleri için çok teşekkür ederim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber