Bursa'daki Artvinliler tek yürek…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terörle mücadelesine de destek veren konuşmaların yapıldığı gecede Artvinliler, ‘askerimizin ve polisimizin yanındayız’ mesajları vererek terörü Bursa'dan bir kez daha lanetlediler.

BİRLİK VE BERABERLİK GECESİ

Bursa'da 150 yıllık bir geçmişe sahip Artvinliler, birlik ve beraberlik gecesinde bir araya geldiler.

Bursa Artvinliler Konfederasyonu'nun (ARKON) organize ettiği geceye bin beş yüz kişi katılım gösterdi. Yoğun bir ilginin olduğu geceye askerimizin sınır ötesinde devam eden operasyonları damgasını vurdu.

ARKON Genel Başkanı Fetanet Yıldırım varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederek, teröre karşı her ne şart altında olursa olsun askerimizin ve polisimizin yanında olduklarını söyledi. Yıldırım ayrıca; “Terörle mücadelede yüreğini ortaya koyan ve her zaman dik duruş sergileyen Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu da kutluyor, her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu gecemizde gördük ki Artvinlilerin dayanışma paylaşma ve kaynaşması çok başka güzel. Bizlerin tek derdi tek hedefi Artvinli olmanın güzelliğini yaşamak ve yaşatmaktır. Öyle farklı işlerden anlamayız. Dernekler, Federasyonlar, Konfederasyonlar siyaset yapmaz asla yapmamalıdır. STK başkanlarını siyasiler tayin edemez, etmemeli de. Bizler halk ile devlet arasında köprü vazifesi görüyoruz. Halkın sorunlarına çözümler arayacak inandığımız insanları bu köprüden taşımaktan onur duyarız."

Artvinlilerin gecesine Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Nilüfer belediye başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fethi Yıldız, Siyasi partilerin il temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Artvinli iş insanı Erdinç Altun ve çok sayıda davetli katıldı. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora'da telgraf çekerek kutlama yaptı.

KÜLEKÇİ PLAKET VERDİ

Bursa'daki Artvinlilerin birlik ve beraberlik gecesine Trabzon'dan katılan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi'de Bursa Artvinliler Konfederasyonu Genel Başkanı Fetanet Yıldırım'a plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber