banner240
banner237
banner238

Çay kampanyası değerlendirildi…

TTB Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Çakıroğlu, “Yaş yaprak alımı ile ÇAYKUR kuru çay satış fiyatlarının aynı zamanda açıklanması istikrarı arttırır.”

2022 ürünü kampanyada önce yaş çay alımı, ardında piyasa yön veren ÇAYKUR’un kuru çay satış fiyatlarının ardı ardına açıklanması piyasada istikrarı sağlama ve arttırma açısından olumlu bulundu.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Yavuz Selim Çakıroğlu, geçen yıla göre destekleme ile birlikte toplamda 7 TL olarak açıklanan kilo başına alım fiyatının maliyet unsurları ve enflasyon göz önüne getirildiğinde normal olduğunu söyledi.

Çakıroğlu, “Üretici açısından bakıldığında elbette gönül, bundan daha fazlası olsun isterdi. Ancak sektörün gerçekleri içinde verilebilecek en iyi fiyat tespit edilmiştir” dedi.

Çakıroğlu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:

“Kuru çayın üretiminde en büyük maliyet unsuru olan yaş çay yaprak fiyatının ardından sahip olduğu pazar payı ile sektörün yönlendirici konumunda olan ÇAYKUR’un, önceki yılların aksine kuru çay fiyatlarında da yaklaşık yüzde 43’lük bir artış yapması kamu-özel ayrımına gitmeden tüm sektörü sevindirmiştir. Sektörde istikrar önceki yıllara göre daha iyi olacaktır. Yaş çay yaprağına verilen yüzde 73’lük oran dikkate alındığında, kuru çaya yapılan zam yeterli görülmeyebilir. Ancak ÇAYKUR’un önümüzdeki haftalarda da gereken piyasa düzenlemelerini yapacağını sanıyoruz.”

Yavuz Selim Çakıroğlu, 1 kilogram kuru çayın maliyetinin asgari 55 TL civarında olacağını da hatırlatarak, raftaki en düşük fiyatında 70 TL bandının altında olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber