CHP ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI OYMAN ''KİMSE BİZİM İŞİMİZE KARIŞAMAZ AKILDA VEREMEZ''

Ortahisar ilçemiz Beşirli Borsa İstanbul Ortaokulu’nda uygulanan bir proje kapsamında ‘makina mühendisliği’ mesleğim, üretim alanım ve eğitimimle ilişkili olarak öğrencilere zaman ayırmam hususunda davet aldım ve 02.01.2023 Pazartesi günü önceki tecrübelerime güvenerek sözümü yerine getirdim. Severek dolu dolu yaşadığım üniversite ve meslek hayatımın sürecini paylaştım.

2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarımız Sayın Murat Kaya’nın sosyal medya paylaşımı ardından AKP Ortahisar İlçe Başkanlığı’na mensup birçok kişinin çirkin yorumlarıyla ve ertesi gün kendileriyle çelişen basın açıklamasıyla karşılaştık; üretimimizi küçümseyen yorumlara dahi şahit olduk.

‘Eğitime siyaset sokulamaz’ başlığıyla yapılan açıklamadaki sahte hassasiyetlerini öne süren ve eğitim kurumlarının içerisinde siyaset yaptığımı iddia edip tüm şahitlerin söylemlerine rağmen lafını geri almayarak utanacak yüzü olmayanların aslında kurmak istediği cümlenin devamı tam olarak şudur; “AKP dışında başka bir şey olmamalıdır. “

İyi niyetle atılmış karşılıklı adımlar, her zaman olduğu gibi gönlü kötü olanların kötü niyetli yaklaşımlarıyla yıpratılmakta ve güzel bir fikirle yürütülmek istenen projeye ve projeyi yürütenlere ne yazık ki AKP Ortahisar İlçe Başkanlığı tarafından zarar verilmektedir.

Eğitim çevresinde siyasi faaliyetlerin yasaklığı yönetmeliklerde açıktır. Yapılmayan bir siyasi faaliyeti yapılmış gibi göstermek ahlaksızlıktır. Bugüne kadar her bir kuruma siyaseti bulaştırmış AKP Temsilcileri, okullarda boy boy fotoğraflar paylaşırken kimse bize akıl veremez. Bizlerin önüne siyasi temsilcilerin eğitim kurumlarına girmesi etik değil söylemlerini sunanlara hep birlikte sormak gerekir.

Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı İlkokulu'nda düzenlenen kütüphane açılışına,

Boztepe'de yer alan okulumuzda şehidimizin adı verilen kütüphane açılışına,

Kaymakamlık ve İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların düzenlediği sergi ve şiir dinletisine,

Yine Beşirli'de bir okulumuzda düzenlenen 2022-2023 Eğitim öğretim yılı ilk zil etkinliğine nasıl davet edildik?

Eğitim kurumlarında siyaset yapmak noktasında hassas olduklarına iddia edenlere hep birlikte sormak gerekir;

Öğrencilerin Trabzon'dan vakıf yöneticileri refakatiyle AKP Mitingine götürüldüğünde,

Yönetim Kurullarıyla birlikte okul müdürlerini ziyaret ettiklerinde,

Ortaokullar arası şiir yarışması organize edip belediye salonunda ödül töreni düzenlediklerinde,

Üniversite kampüsü içerisinde il ve ilçe başkanlarıyla çorba dağıtırken ve bunu siyaseten paylaştıklarında hassasiyetleri neredeydi?

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin millî demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti temeline uygun, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan tüm müdür ve öğretmenleri cesaretlendirmelerini öneriyoruz. Herhangi bir siyasi baskıdan dolayı ve siyaset yapılmayan bir etkinlikte siyaset yapılmış gibi gösterenlere uyarak açılan her türlü soruşturmaya seve seve müdahil olacağımızı kamuoyuna arz ederiz.

Bugüne kadar bizlere iletilen her davete katılmaya çalıştık, talep edilen yardıma el uzatmaya gayret gösterdik. Memlekette bir tane çocuğa faydamız dokunacaksa o faydayı sağlamak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Vatandaşların içerisinde ‘muhalefet partisiyle görünmeyeyim, başıma bir iş gelir’ endişesini oluşturan baskı düzenini bozacak, birlik olacağız ve nifakçılara niyetlerini gerçekleştirmek için fırsat vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 04.01.2023

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı

Fatih Suat Oyman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber