CHP Trabzon İl Başkanı  Dr. Nurcan AŞCI DEMİRÖZ Trabzon basınıyla Bir Araya Geldi

Saygıdeğer Basın Mensupları;

Davetimize hoş geldiniz. Katılımınız için teşekkür ederim.

Ortahisar İlçe Başkanlığımızın hazırlayacağı bir rapora katkı koymak amacıyla çağrıldığım komisyondan, kendimi burada, politik arenada buldum. KTÜ İnşaat Fakültesi mezunuyum. Kısa bir süre kamuda çalıştıktan sonra üniversiteye geçtim. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları ve sonrasında uzun bir süre öğretim üyeliği yaptım. Bölgemizin önemli iki üniversitesinin kuruluşunda görev aldım. Erkek egemen toplumda kadına bakışı sembolize eden cam tavan kavramını deneyimleyerek bırakmak zorunda kaldım. Kısa bir süre içinde partimizde Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Yönetici Eğitimi, Eğitici Eğitimi, Sandık Örgütlenme Eğitimi gibi temel eğitimleri aldım. Kongre süreci, il sekreterliği, başkanımızın milletvekilliği aday adaylığı için ayrılması, arkadaşlarımızın desteği ile kendimizi yoğun bir gündemin içerisinde İl Başkanlığı görevinde buldum.

Bu yoğun gündem içinde basınla buluşmamız biraz gecikti. Güçlü bir yerel basınımız var. Basılı yayın hayatını sürdürebilen, internet ortamında yayın hayatına devam eden gazetelerimiz ve internet sitelerimizin sayısı oldukça iyi. Tarzları farklı olsa da tecrübeli gazetecilerimiz var. Bu bizim zenginliğimiz. Eksik olan haberdir! Haberin peşinde koşacağınız günler çok yakındır. Basının kamuoyu oluşturma, halkı bilinçlendirme, denetim işlevi iktidarımızda demokrasimizin gelişmesine önemli katkılar koyacaktır.

İkramlarımızla birlikte tanışma için arkadaşlarımı teker teker ziyaret edeceğim. Bilim ve sanata önem veren, yaşanabilir, modern bir kent inşa etmek için bizlere, sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

Konuşmasının Ardından basın mensublarının sorularına yaptıgı açıklama şu şekildedir

CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, Trabzon basını ile biraraya geldiği toplantıda seçim süreciyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Yoğun bir milletvekili aday adayı talebinin söz konusu olduğunu ifade eden Demiröz, aday adayı başvurularının Çarşamba gününe kadar uzatıldığını söyledi. Adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini ifade eden Demiröz,  Milletvekili adaylarının 8-9 Nisan tarihlerinde belli olacağını söyledi. 

EN FAZLA MİLLETVİKİLİNİ İTTİFAKLA ÇIKARACAKSAK ONA GÖRE DAVRANACAĞIZ

Milletvekili aday sıralamasında diğer partilerle ortak liste olup olmayacağı sorusuna Demiröz şöyle yanıt verdi: "İttifak mı yapacağız, tek liste mi olacak bu konuyla ilgili bir bilgi gelmedi. O yüzden bunu daha sonra açıklayalım. İlimizde en fazla milletvekilini nasıl çıkarabiliriz bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eğer bu ittifakla olacaksa ona göre davranacağız. Anketlere bakacağız, ona göre hareket edeceğiz. Biz 6 milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz" 

Adayların belirlenme sürecinde genel merkezin örgütlerde anket yaptırdığını ifade eden Demiröz, "Görüşler alınıyor" dedi. 

Kırsal mahallelere yönelik öbek çalışması adı altında hane ziyaretlerini yaklaşık bir yıldır sürdürdüklerini söyleyen Demiröz, "Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ilçe başkanlıklarının bünyesinde bu çalışmaları yürütüyor. Hepsine ulaşma imkanımız olmadı ama büyük yol katettik" diye konuştu. 

Listeler belli olduktan sonra Millet İttifakı ile seçim stratejisi konusunda kararlar alınacağına vurgu yapan Demiröz, il başkanları olarak görüştüklerini ve sık sık biraraya geldiklerini söyledi. 

Son Sözü İse bu Seçimde Kimse Merak Etmesin Artık kediler trafolara giremeyecek biz kedileri Seçim günü çuvala koyup kaldıracagız dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber