CORA’DAN TONYA TEREYAĞI SÖZÜ

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bütçe görüşmelerinde keyifli anlar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Görüşmeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe görüşmeleri ile devam etti. Sık Sık tansiyonun yükseldiği görüşmelerde bu kez keyifli dakikalar yaşandı.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Hatay künefesinin Avrupa Birliğinde coğrafi işaret aldığından bahsetmesi üzerine komisyonda söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Osmanlı salnamelerinde övgüyle bahsedilen, kendine has rengi ve kokusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi işaret belgesi olan Tonya Tereyağının, AB Coğrafi İşaret Tescil belgesi alması için yasal sürecin geçen sene başlatıldığını hatırlattı.

Milletvekili CORA, “Sayın Bakanım, sabah Hatay künefesinin Avrupa Birliğinde coğrafi işaret aldığından bahsettiniz. Aynı şekilde Trabzon Tonya tereyağının da Avrupa Birliğinde coğrafi işaret alması için bir başvurumuz vardı. İnşallah seneye bu gerçekleştiğinde bizim de Komisyonda bulunan herkese Tonya tereyağı ikram edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bunun tutanaklara özellikle geçmesini istiyorum. Vakfıkebir ekmeğinin içinde… Sayın Bakanım, Tonya tereyağı, Vakfıkebir ekmeğine Sürmene bıçağıyla sürüldüğü zaman, yanına da Ağasar balıyla, Rize veya Of çayıyla birlikte harika bir sunum olmaktadır, inşallah bunu gerçekleştireceğiz.” dedi.

CORA’nın Bakan Varank’la diyaloğu gülüşmelere sebep oldu.

CORA’DAN TONYA TEREYAĞI SÖZÜ
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.