Davut İLİK  adaylığını açıkladı

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB)’a adaylığını resmen açıkladı. Otel projesinden, TESOB Kart’a kadar bir çok projesini açıklayan İlik, “Esnafımızın derdinden sorunlarından esnaf olmayan bilemez. Hele de esnaf olmayan esnaflığın gereklerini yerine getirmeyen birinden 30 bin kişilik esnafın birliğinin başı olması da beklenemez” dedi. 

Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB) Başkan adaylığını açıkladı. Çok sayıda oda başkanının katıldığı basın toplantısında konuşan İlik, “Adaylığımızın Trabzon’umuza ve esnafımıza hayırlar olmasını diliyorum. Gönül isterdi ki adaylığımıza gerek olmasın mevcut başkanımızla birlikte hizmet için esnaflarımıza yaraşır ve yakışır bir yönetim olsun. Başarıların projelerin konuşulduğu esnafımızın refah düzeyinin arttırıldığı toplantılar düzenlendiği Trabzon ekonomisine ivme kazandırıldığını konuşabilseydik. Konuşabildiklerimiz projesizlikler, yapılamayan ve dedikodular oldu sadece” dedi. 

TRABZON’A OTEL PROJESİ

İlik, “Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler, toplantılar neticesinde TESOB’da bir hareket dinamizm, şahlanma olması kanaatine vardık. 2 yılı aşkın süredir çalışmalarımız devam etmekte. Her konuda ince eleyip sık dokuduk. Hayata geçirmeyi düşündüğümüz projelerin üzerinde tekrar tekrar müzakere ettik, neler yapabilirizi düşündük ve düşündüklerimizi nasıl hayata geçiririzin uğraşı içinde olduk. TESOB Başkanlığı makamı bir kazanç makamı değildir. Hizmet makamıdır. Biz hizmete talibiz. Hizmet başkanlığına geldiğimizde bir dizi projemiz var.” dedi. Projelerini de açıklayan İlik, ilk olarak otel projesinden bahsetti. İlik, “Öncelikle esnafımızın misafirlerini ağırlayabileceği otel projemizden bahsetmek istiyorum. Otel’i yapıp hizmete açacağız esnafımız uygun koşullarda kendi yerinde misafirlerini ağırlayacak otelimizin balo salonunda düğün nişan gibi törenlerini yapabilecek toplantı salonlarında ise eğitim toplantı gibi aktivitelerde bulunacaklar.  Ekonomimize katkı da bulunacak otelimiz aynı zamanda istihdamda oluşturacaktır” diye konuştu.

TESOB KART ÇIKACAK

 Esnafın başarılı çocuklarına burs vereceklerinin de altını çizen İlik, KOSGEB ve İhracatçılar Birliği ile ortaklaşa hareket ederek esnafın yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılımlarının sağlanacağını belirtti. İlik, ayrıca yılın belirli aylarında esnaf odalarıyla birlikte bir takvim planı yapıp sektörel fuarlar açarak esnafa kazanç sağlayacaklarını ifade etti. TESOB Kart Projesini de açıklayan İlik, “ Çıkarmayı düşündüğümüz TESOB kart kurumsal bir kart olacak birliğimize bağlı 30 bin kişilik esnafımız var bütün üyelerimiz bu karttan alacak ve birliğimizce yapılacak anlaşmalarla üye iş yerlerinden belirli oranda indirim benzinden ekmeğe kıyafetten ayakkabıya araç bakımından berbere kadar alışveriş imkanı olacak” şeklinde konuştu. 

DÜŞENİN HALİNDEN DÜŞEN ANLAR

İlik sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir söz vardır bilirsiniz. Ağaçtan düşenin halinden, ağaçtan düşen anlar. Siftahsız dükkan kapatan esnafımızın vergi veren esnafımızın ödenecek çeki olan esnafımızın zararına ürün satan esnafımızın derdinden sorunlarından esnaf olmayan bilemez. Hele de esnaf olmayan esnaflığın gereklerini yerine getirmeyen birinden 30bin kişilik esnafın birliğinin başı olması da beklenemez. Esnafımızın derdiyle dertlenmeyen sevinçleri ile sevinmeyen bir başkanlık makamı düşünülemez. Esnafın dertleriyle dertleneceğime, Ahilik Kültürü ile hareket edeceğime and içerim.”

İlik’in Projeleri

- KOSGEB ve İhracatçılar Birliği ile ortak çalışmalar yaparak esnafımızın yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılımı sağlanacak

- Başarılı öğrencilerimize karşılıksız burs verilecek

- Meslek okulları, İŞKUR ve KOSGEB ile ortak çalışmalar yapılarak kalifiye eleman yetiştirilip istihdam edilecek

- Mesleki alışveriş fuarları açılacak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber