banner240
banner237
banner238

Derecikte Neler Oluyor? Derecik Kaderine mi Terkediliyor ?

Şimdi sıra Lisemize mi geldi?

Derecik  halkını kızdıran gelişmeler şöyle gelişti.


Her yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaöğretim yani lise eğitimi alan öğrenciler sınavla bir ortaöğretim kurumuna yerleşememeleri halinde Adrese dayalı olarak, en yakınlarında yeralan çevre okullarına diploma puanı üstünlüğüne göre yerleşmekteydi. Ancak,

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı planlama ile öyle bir sonuca varıldı ki, Derecik ve Akçaköy Mahallelerinde oturan öğrenciler Derecik'te 34 yıldır var olan ve geçmişi başarılarla dolu olan Derecik Anadolu Lisesi varken başka Anadolu Liselerine yerleştirilerek Derecik Anadolu Lisesi adeta boş bırakılmıştır.

80 kişilik Lise 1. sınıf kontenjanı olmasına rağmen, Derecik Anadolu Lisesine 2021-2022 eğitim öğretim yılı için 24 kişi yerleştirilerek adeta mevcut azlığından Derecik Lisesi kapatılmaya mahkum edilmiştir.

Yani adrese dayalı sistemde bu öğrencilerin Derecik Anadolu Lisesine yerleştirilmesi gerekirken diğer liselere yerleştirilerek hem Derecik Anadolu Lisesi boş bırakılmış, hem de Taşımalı Eğitim sistemi ile bu öğrenciler taşınarak devlet zarara uğratılmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlügünce, muhtemelen şimdi de yapılacak olan şu olacaktır.

Hiç bir liseye yerleşemeyen, ortalaması çok düşük olan öğrenciler Derecik Anadolu Lisesine yerleştirilerek okul kontenjanı böylece doldurulacaktır.

Yani  okulun öğrencileri çoğaldı ve kontenjan doldu veya dolmak üzere açıklamaları yapılacaktır. Bu durum elbetteki okulun var olan iklimini, kurum kültürünü bozacak, okul ögretmenlerinin de motivasyonuna zarar verecektir. Farklı çevrelerden gelen ögrencilerin kontrolü zorlaşacak belki de istenilmeyen disiplin olaylarına da yol açılacaktır.

Böylece de ortalaması düşük öğrencilerle Derecik Anadolu Lisesinin başarısı düşecek ve bu defa da ; bakın başarınız çok düşük, eğitim anlamında başarısı düşük olduğundan dolayı Derecik Anadolu Lisesini kapatalım çocuklarınız akranlarıyla daha başarılı okullarda eğitim öğretim görsünler denilecektir.

iyi de varolan ve güzel işleyen bir yapının bozulması kime neyi kazandıracaktır.Oysa uygulanması gereken çözüm şu olmalıdır Derecik Vadisinin öğrencileri 1. öncelik olarak Derecik Anadolu Lisesine yerleştirilmeli, diğer Anadolu Liseleri komşu eğitim bölgesi olarak tanımlanıp isteyen öğrenci kendi imkanları ile gidecekse o Liselere gitmelidir.

Varsa diğer çözüm yolları Derecik halkı ve bölge eğitimcilerinin görüşü alınarak uygulanmalıdır.Bu konunun çocuklarımızın, haliyle  ülkemizin geleceği ile ilgili çok önemli bir konu olduğunun hatırda ve akılda tutulması dileğiyle kamuoyuna sayğıyla arzederiz.

Evet Derecik beldesi olarak sıkıntılarımızı dile getiriyoruz seçim zamanı beldemizi hatırlayan bu iktidar milletvekillerinede geldiklerinde bizde onlara beldemizi kaderine terk ettikleri gibi bizlerde onları kaderlerine terk edeceğiz  dediler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber