banner240
banner237
banner238

Erdoğan’a rekor oy veren İlçe Doğalgaz istiyor!

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Belediye Başkanı Turgay Kesler yaptığı açıklamada: “Köse halkımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a  %87 oy vererek Türkiye rekoru kırdı. Sandıkta vatandaşımız görevini yerine getirdi. İlçemizde vatandaşlarımızın en fazla talepte bulunduğu konu doğalgaz’ın ilçemize getirilmesidir bütün yetkililerden bu konuda destek istiyoruz. Bu noktada biz Köse Belediyesi personelimiz ve iş makinelerimiz ile her türlü teknik desteği vermeye hazırız. Köse İlçemiz  1600 mt. rakımda olduğu için uzun süren kış aylarında kömürle ısınmak çok maliyetli oluyor ve hava kirliliği meydana geliyor. Ekonomik, çevre dostu ve kullanımı kolay olan doğalgaz hizmetinden en kısa sürede yararlanmak istiyoruz. Her yıl 100 civarında aile doğalgaz olmadığı için İlçemizden Büyükşehirlere göç ediyor. İlçemizde görevli memurlar 26 km. uzaklıktaki Kelkit İlçemizde Doğalgaz olduğu için oradan ev tutuyorlar ve bu durum ilçemizin ekonomisine olumsuz etki yapıyor” dedi.

Havalimanına ulaşım için Köse Dağı tüneli hayati önem taşıyor.
Turgay Kesler açıklamasının devamında, Köse İlçemiz sınırları içerisinde yapımı devam eden ve bu yılsonu hizmete açılacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu tarafından dile getirilen Gümüşhane-Bayburt Havalimanımıza insanların kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için Köse Dağı’na tünel yapılması şart olmuştur. Bu konuda tünelin hayati önem taşıdığını, İlçemize ulaşımı sağlayan bu yolun kışın sürücüler için kar ve buzlanma dolayısıyla çok tehlikeli olduğu konusunu Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile paylaşarak kendisinden bu konunun takipçisi olacağının sözünü aldık dedi.  

Köse yeni yatırımlar ile Bölge’nin parlayan yıldızı oluyor.
Turgay Kesler, göreve geldiğimiz süre içerisinde Belediye olarak Terminal Binasını yaptık. 5 Milyon lira maliyetli düğün salonumuzu ve Millet parkını hizmete açtık. Bayanlar için 5 milyon’a mal olan Kültür Merkezi inşaatımızı tamamladık. Toplantı Salonu, sosyal organizasyonlar vb. etkinlikler geniş ferah bir ortamda yapılabiliyor. Hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan İlçemizde üreticilerimizin ihtiyacı olan Mezbahanemizi 7.5 Milyon’a ihale ettik inşaatına başlandı. Kuka kanal açma makinası, İtfaiye makinası aldık. Bin metrekare kapalı Pazar yeri projemizi 4 Milyonluk yatırım ile hayata geçirdik. 110 dönüm İmarlı Ges(güneş enerji santrali) alanı satın aldık elektrik üretimine başladık. Belediyemize uzun vadeli kalıcı bir gelir kaynağı oluşturduk. 60 yataklı Otel projemiz devam ediyor. 16 milyon eski dönemden borç ödedik. İçme sularımızı 3 Milyon’a yenildik. Borcumuzu bitirdik kasada paramız var. Saydığım hizmetleri yaptık Üniversitemize yeni bölümler kazandırdık. Köse İlçemizde insanımızın refahını artıracak yeni yatırımları İlçemize kazandırmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve ekibine desteklerinden dolayı İlçe halkım adına çok teşekkür ediyorum.


Köse Hükümet Konağı inşaatı başlıyor
Köse Hükümet Konağı projesinin ihalesi yapıldı yakında ilk kazma vuruluyor. Hükümet konağı projesi tamamlandığında vatandaşımızın resmi kurumlarla olan ilişkilerini daha sağlıklı bir ortamda yapacağına eminim ve herkes çok memnun olacaktır. İlçemizdeki bütün   resmi kurumlar, hatta mevcut Belediye binamız eski olduğu için yer olursa Belediye hizmet binamızı bile yeni yapılacak Hükümet Konağına taşımayı düşünüyoruz. Hükümet konağı projemiz tamamen Selçuklu mimarisine uygun şekilde yapılacak. Terörle mücadele konusunda üstün bir mücadele veren, bölgemizin insanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adını Hükümet konağın yapılacağı sokağa vereceğiz. Belediye meclisimizden bu kararı oy birliğiyle geçirdik. Hükümet konağı meydanın ismini ‘Süleyman Soylu Meydanı’ olarak isimlendireceğiz.


Toki Köse’de 54 daire  ve 12 dükkan inşaatına başladı.
İlçemiz her yönüyle gelişmeye devam ediyor ve geliştikçe nüfus olarak da artış oluyor. İlçemizde artan nüfusa paralel olarak konut yetersizliğinin farkındaydık.  İlçemize konut yapılması için projemizde vardı. TOKİ ile ortak bir proje yürüttük. TOKİ’ye 5.340 metre kare yer tahsis ettik.  54 daire  ve 12 dükkan projemizi hayata geçiriyoruz. Konut projemiz bittiğinde İlçemizde barınma sorununu en aza düşüreceğiz dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber