banner240
banner237
banner238

Esila yoğun bakımda kalp nakli bekliyor

HABER:ARZU ERBAŞ

2018 yılında rahatsızlanarak yapay kalp cihazına bağlanan Esila Tüfekçi’ye artık yapay kalp cihazı yetmiyor.  21 Mayıs’ta Rize’deki evinde fenalaşan Esila’nın ambulans uçakla getirildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Organ nakli acil bekleme listesinde yer alan Esila’nın bir an önce kalp nakli olması gerekiyor.
‘BEN ARTIK ÇOK YORULDUM’
Hasta yatağından seslenen Esila “Ben artık çok yoruldum, nefes almakta bile zorlanıyorum. Lütfen organlarınızı bağışlayın, benim sesimi duyun, organ bağışı hayat kurtarır” dedi.

‘KALP DESTEK CİHAZIYLA ARTIK ÇOK ZORLANIYOR’

Anne Zeynep Tüfekçi “Benim çocuğum gayet sağlıklıydı, denize gidiyordu, okula gidiyordu, koşuyordu. Çok hareketli bir çocuktu, bir anda gribal bir enfeksiyon kalbe yerleşti. Yapay kalp cihazı ile yaşamını sürdürüyor, ancak bir an önce kalp nakli olması gerekiyor. Bu hepimizin başına gelebilir, bu yüzden organ bağışı konusunda çok duyarlı olmalarını istiyorum. Esila 4,5 yıl önce rahatsızlandığı zaman Rize’de teşhis konulamamıştı ilk başta, sonra uyuma halinden şüphelenip eko çekmişlerdi, nefes darlığı olduğu zaman düz uyuyamıyor. Şu an başa döndük. Kalp destek cihazla artık çok zorlanıyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber