banner240
banner237
banner238

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI BAKAN YARDIMCISI İKEN İKİZDERE ÇAY FABRİKASI YAPIMINI İNCELEMİŞTİ

İSMET KÖSOĞLU

Fabrikanın yapım aşamasında ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Yönetim Kurulu üyeleriyle İkizdere’ye gelerek çalışmaları hakkında bilgi almış ve ilk sezona 100 ton kapasiteli Organik Fabrikanın tamamlanarak hizmete gireceği sözünü almıştı. İlçedeki karşılamada İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’de ilçedeki çay potansiyeli ve fabrika yapılmadan önce üreticilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi vermişti. Yeni hükümette Cumhurbaşkanı tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına atanan İbrahim Yumaklı daha önce Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

İbrahim Yumaklı kimdir

1969 Yılında Kastamonu'da doğan İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi'ninden sonra 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. İş hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011 yılında Aljazeera Türkiye'de çalışmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye'nin sahip olduğu TV kanalını yönetti. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yaptı.

Ekim 2016'dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ'ta görev yapmış olup, 7 Nisan 2022 Perşembe Günü yayınlanan Resmi Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Son Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 Haziran 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı olarak atanarak görevine başladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber