‘’FETİHLERİN DE KURTULUŞLARIN DA KUTLANMALARI ANLAMLIDIR’’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın fetihle ilgili yaptığı açıklamasına Rize Türk Ocağı Şubesinden yapılan açıklama ile tepki gösterildi.

Rize Türk Ocağı Şubesinin Yönetim Kurulu Kararı ile yayınladığı açıklaması şu şekilde’’ Hemşerimiz, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Rize’nin fethinin 651. yılı etkinliğinde “Şehirlerin kurtuluş yıl dönümleri kutlanıyor, kesinlikle karşıyım. 2 Mart’ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok, Erzurum şu Mart’ta... Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. Müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler, kurşun sıkılmadı ki!” şeklindeki konuşmasını üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız.

Fetihler elbette ki çok önemli… Ancak fethedilen yerler tekrar işgal edilmişse bu yerlerin kurtuluşu da çok önemlidir. İşgalden kurtuluşunun kutlanmasının milli şuur, birlik ve beraberliğin yeni nesillere anlatılmasının neresinin yalmış olduğunu Sayın Kahraman’a soruyoruz; Çanakkale’de müstevlilerin işgaline direnişimizi ve galip gelişimizi kutluyoruz da şehirlerimizin kurtuluşunu neden kutlamayalım? İşgalci Rusların çekilmesinde iç karışıklıkların payı olsa da bölgemizde yapılan kurtuluş mücadelesini de kimse unutmamalıdır. Kaldı ki ülkemizin diğer cephelerinde verilen mücadelelerde, bölge insanları da dahil binlerce şehidimizi görmezden gelmek de neyin nesi? İşgalcilerin verdiği on binlerce kayıp çelik-çomak oynarken mi olmuştur?

Bu sebeple ülkemizi işgalden kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle yad ediyoruz.

TÜRK OCAKLARI RİZE ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber