Fidan dikim etkinliği

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Bu şehirde ne kadar fidan dikersek, ne kadar yeşil alan oluşturursak bu aynı zamanda bir o kadar nefes alacağımız alan demektir. Her geçen gün betonlaşmanın arttığı şehrimizde yeşil alan talebi de bununla orantılı şekilde artmaktadır." dedi.   

Genç, Polonyalı öğrencilerle fidan dikti

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AB Projesi kapsamında Romanya ve Polanya'dan Trabzon'a gelen öğrencilerle birlikte Pelitli Mahallesi'nde hatıra ormanı oluşturdu. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte öğrencilerle birlikte çukur açan Başkan Genç fidanları toprakla buluşturdu. Dikilen fidanlara öğrencilerin adları verildi. 

HER GEÇEN GÜN YEŞİL ALAN TALEBİ ARTIYOR

Öğrencilere fidan dikiminin önemini anlatan Başkan Genç, "Ortahisar Belediyesi olarak bugüne kadar 30 bin 333 fidanı toprakla buluşturduk. Ağaç demek, orman demek, temiz hava demektir. Her geçen gün betonlaşmanın arttığı şehrimizde yeşil alan talebi de bununla doğru orantılı olarak artmaktadır. Bu şehirde ne kadar fidan dikersek, ne kadar yeşil alan oluşturursak bu aynı zamanda bir o kadar nefes alacağımız alan demektir. Her geçen gün betonlaşmanın arttığı şehrimizde yeşil alan talebi de bununla orantılı şekilde artmaktadır. Yeşille müsemma Ortahisar'ı daha yeşil hale getirmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu maksatla ilçemizde bulunan okullarla fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek öğrencilere fidan dikiminin önemini anlatıyoruz. Daha küçük yaşlarda onlara çevre ve ağaç bilincini aşılıyoruz. Ortahisar'ı daha yeşil hale getirmek için bütün imkanlarımızı zorluyoruz." diye konuştu.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber