banner240
banner237
banner238

Gazeteci Cevat Kol, son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon basınının duayen isimlerinden Cevat Kol (57), yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde Cevat Kol için tören düzenlendi. Büyük bir hüznün hakim olduğu törende Kol’un gazeteci dostları duygularını paylaştı.

CEVAT KOL CESURDU

Gazeteci İhsan Öksüz, Cevat Kol’un ömrünü adadığı gazetecilik mesleğini taviz vermeden yürüttüğünü ifade ederek, “Maalesef günümüzde gerçek gazetecilerin sayısı çok azaldı. Cevat kardeşimiz yaşamının sonuna kadar gazetecilik değerlerini muhafaza eden bir arkadaşımızdı. O’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum” dedi. Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Cesur insanlar neye inanıyorsa söylemekten çekinmeyen insanlardır. Cevat Kol da hem söylemleriyle hem de yazılarıyla böyle tanınmış bir insandı” diyerek duygularını ifade etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen törenin ardından İskenderpaşa Camii’nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Buradaki cenaze törenine İl Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da katıldı. 3 çocuk babası Cevat Kol’un cenazesi, Uğurlu mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi.
CEVAT KOL KİMDİR?

Trabzon'un Sürmene İlçesinde 1965 yılında dünyaya gelen Cevat Kol, yaklaşık 40 yıl boyunca basına emek vermiştir.

1982'de Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirmesinin ardından 1983 yılında basın sektörüne adım atan Cevat Kol ilk olarak Kuzey Haber gazetesinde çalıştı. Bir çok haber, fotoğraf ve röportajıyla ödüle layık görülen usta gazeteci 1987 yılında ise Sabah Gazetesi'ne geçiş yaparak ulusal basındaki ilk görevine başladı.

Uzun süre burada çalışan Cevat Kol, 1998 yılında ise Star Gazetesi'ne geçiş yaptı. Star Gazetesi'nde de uzun süre çalışan Kol, 2007 yılında yeniden Sabah Gazetesi'ne dönerek hem Sabah hem de Fotomaç'ta spor muhabirliği görevini üstlendi.

2011 yılında TSYD Trabzon Şubesine başkan seçilen Cevat Kol, son olarak Yeniçağ Gazetesi'nde yazarlık yapıyordu.

Evli olan Kol 2 erkek ve 1 kız çocuğu babası.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber