Genç, Ankara’daki Ulaşım Zirvesini Anlattı

Başkan Genç, meclis toplantısında gündem dışı olarak kendisinin de iştirak ettiği Ankara’da Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Trabzon’un ulaşım sorunlarının görüşüldüğü toplantının içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kemerkaya mahallesinde yapılması gündemde olan tünellerle ilgili kendisinin ve Ortahisar meclis üyelerinin itiraz ve çekincelerini bir kez daha ulaştırma Bakanına ilettiğini ve bakanın da bu itirazları dikkate alacakları yönünde kendisine görüş bildirdiğini dile getirdi. 

“KANUNİ BULVARI VİDADÜKLE BOSTANCI’YA BAĞLANMALI”

Başkan Genç toplantıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Değirmendere’den gelen ve Deliklitaş mevkiinden giren yolun Değirmendere’de bir kavşak ile beraber sahil yoluna kavuşması projesi devam ediyor.

Bununla beraber yürüyecek olan Kanuni Bulvarımızın da Çukurçayır gibi nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir yerleşim yerini Değirmendere’ye ve dolayısıyla hem iç yol hem de anayol ile beraber entegre edecek iki proje hayata geçiyor.

Yani Değirmendere bağlantısından sonra Çukurçayır-Değirmendere bağlantısı yapılacak. Dolayısıyla Çukurçayır’daki trafik sorunumuza fiilen çok önemli bir çözüm üretilmiş olacak. Şehrimizde tartışmaya konu olan ve meclis üyelerimizin de kararlılıkla itiraz ettiği, hep birlikte çekince koyduğumuz,

Kemerkaya tünelleriyle ilgili olarak da bu çekincelerimizi aynı kararlılıkla yineledim. Ve alternatif yol olarak da Çukurçayır’da biten Kanuni Bulvarımızın Değirmendere’yi bir viyadükle beraber Bostancı’ya bağlayarak şehrimizin ana ulaşım aksına paralel alternatif bir yol talebimizi yeniledik.

Bakan Bey bu fikrimizi de sıcak baktı. Bakan Bey Kemerkaya tünellerinin şu anda yapım aşamasına geçilmeyeceğini, bunun değerlendirileceğini söyledi. Biz bu projenin şehrimizin girişinde ciddi manada siluet sorunu oluşturacağını söyledik. Bunun mümkünse başka bir taraftan yapılmasını talep ettik.

Bununla ilgili toplantıda planda baki kalmak kaydıyla ötelenmesi yönünde görüş çıktı. Bundan dolayı da Ortahisar Belediye meclis üyelerimize tekrar teşekkür etmek istiyorum. Şehrimiz adına bu çekincemizin arkasında durmuş olduk. O nedenle bununla ilgili ayrı bir çalışma da yapılacak.”

“KARAYOLLARI YENİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR”

“Bu toplantıda beni en çok mutlu eden husus ise, Güney Çevre Yolu idi. Güney Çevre Yolu şehrimizin 30 yıldır bekleyen projesi. Yalnız büyük bir maliyeti de teşkil eden bir proje. Biz Darıca’dan başlayarak Akyazı’ya kadar (Yıldızlı -Akyazı bağlantısına kadar) bir projenin gündeme alınması için görüş bildirdik.

Bu manada da sayın bakanımıza çok çok teşekkür etmek istiyorum. Şunu da ifade etmeliyim ki, bu ötelenen Kemerkaya tünelleri ve bunun yeniden değerlendirilmesi aşamasında Çömlekçi Kavşağının yeniden düzenlenmesiyle birlikte bir çözüm bu aşamada oluşturulabilir mi? Yani kavşağın kapatılarak gelişi ve gidişi verilerek yeniden bir çözüm oluşturulabilir mi? Karayolları Genel Müdürlüğümüz de bunun üzerinde bir çalışma yürütüyor. İnşallah, bunlar da neticelenince amaçladığımız doğrultuda trafik konusunda da önemli adımlar atılmış olur. Kıymetli bakanımıza, kıymetli bakan yardımcımıza, genel müdürümüze, bu manada şehrimiz adına

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber