Görünmeyen Kahramanlar!!!

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 huzurevi ile 2 engelli bakım merkezinde personelin görünmeyen fedakarlığı, yaşlıları ve engellileri covid-19 riskinden koruyor.

Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Seha Sağlam; İl Müdürlüğüne bağlı Trabzon Köşk Huzurevi ile Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakılan toplam 240 yaşlıya hizmet veren 132 personel ile 2  engelli bakım merkezinde kalan 152 engelli için 132 bakım personelinin de 10’ar günlük  vardiya usulü ile çalışarak yaşlı ve engellilerin covid-19 riskinden korunması için büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını  açıklandı.

15 Nisan 2020  tarihinden itibaren 14 günlük vardiyalar halinde çalışmaya başlayan personeller, son 2 aydan beri ise 10’ar günlük vardiya şeklinde çalışmaya devam ediyor. PCR testi yaptırdıktan sonra mesaiye başlayan ve 10 gün boyunca evlerine gitmeden çalıştıkları kuruluşta kalarak hizmet veren çalışanların fedakarlıkları takdir topluyor. Bunun    yanında aynı şekilde yaşlılar ve engelliler de dışarıdaki risklere karşı kuruluşların Kampüs alanı dışına çıkmayarak ve ziyaretçi kabul etmeyerek bulaş riskinden korunuyor. Hastaneye gitmek gibi zorunlu nedenlerle kuruluş dışına çıkan engelli ve yaşlılar da ayrı bir binada izolasyon kuruluşuna alınarak 10 gün izolasyon kuruluşunda bekledikten sonra bir bulaş riski görülmemesi halinde kuruluştaki yaşamlarına devam ediyor.

Bu güne kadar Trabzon’daki engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında bir bulaş rastlanmamasında bu büyük fedakarlığın katkısı çok önemli olduğunu açıklayan İl Müdürü Sağlam, görünmeyen kahramanların bu fedakarca  çalışmalarının taktire şayan olduğunu ifade etti.  

Çalışanlar, Ülkemizin ve Dünyanın zor bir dönemden geçtiği süreçte bu fedakarlığı milli bir görev olarak kabul ediyor. Kendi ailelerinden, çocuklarından ve yaşamlarından fedakarlıkta bulunan personel, 10’ar günlük  mesai boyunca tüm zamanlarını hizmet verdikleri yaşlı ve engellilerle geçiriyor.

Kuruluşlardaki engelli ve yaşlılar, kuruluş içi değişik aktivitelerle sürecin olumsuz etkilerinden korunuyor.

İl Müdürü Sağlam, kuruluşlarımızda bu güne kadar bir bulaş yaşanmaması başarısının arkasındaki gizli kahramanların kuruluşlardaki çalışanların olduğunu,  Bakanlığımızın ve Valiliğimizin tedbirleri ve talimatlarını kuruluşta uygulayan, her kademedeki fedakar çalışanların taktir edilerek motivasyonlarının artırılması gerektiğini, bu taktiri fazlasıyla hak ettiklerini ve çalışanların, Trabzon kamuoyunun bu manevi desteğine  ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber