İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs iktidara seslendi: "Balıkçılarımızın sesini duyun." 

Trabzon Milletvekili Örs, beraberinde İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaş ve yöneticilerden oluşan bir heyetle Çarşıbaşı Liman'ında incelemelerde bulundu.

Burada bulunan Su Ürünleri Kooperatifinde yetkililerden bilgi alan Örs, yaptığı açıklamada "1951 yılında kurulmuş bir kooperatifteyiz.

Çarşıbaşı, Türkiye’deki ilk kurulan hamsi balık unu yağı fabrikalarından birine sahip. Bu kooperatifin 113 üyesi var. Aktif balıkçılık yapan tekne sayısı ise 127. Burada aileleri ile birlikte binlerce insan balıkçılıktan geçiniyor.

10 adet büyük balıkçı gırgır teknesi ve 12 adet yedek balık taşıma gemisi var. Karadeniz'in balıkçılık merkezi bir yerdeyiz.

Bugün burada sıkıntı var. Çarşıbaşı ülke ekonomisine balıkçılıkla katma değer katan bir ilçemiz olmasına rağmen, 
balıkçı barınağının girişi ve içerisi kötü hava koşulları sebebi ile kum ve moloz dolmuş, tekneler giriş çıkış yapamıyorlar. Balıkçılarımız, barınağın girişinin teknelerin girip çıkacağı bir şekilde temizlenmesini, su seviyesinin teknelerin hareket edebileceğı bir seviyeye getirilmesini istiyorlar.

Mendireğin uzatılması talepleri var. Bu haklı taleplerini TBMM'de gündeme getireceğim. Burası aynı zamanda Çarşıbaşı esnafı içinde önemli." dedi.


Bir balıkçı teknesinde tayfalar ile bir araya gelen Örs, onlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Örs balıkçılara yaptığı konuşmada "Evinizden barkınızdan uzakta, zor çalışma koşullarında ekmeğinizin peşindesiniz.

Ülkenin ağır ekonomik koşullarının yanında, sektörünüzün yaşadığı zorluklardan kaynaklı kaygılarınız var.

Bu yıl zor geçiyor. Sizlerin daha iyi çalışma koşullarında, rahat ve huzurlu olabilmeniz, iş kaygısında uzak, evinize ekmek getirebilmeniz adına, sorunlarınızı dinlemek ve çözümüne katkı koyabilmek için buradayım, sorun ve taleplerinizin takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber