İYİ PARTİ TRABZON TEŞKİLATI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 106 YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Winston Churchill'in dediği gibi;
"Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür. Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir."
Çanakkale zaferi, 57.Alay'ın muhteşem iradesiyle birlikte, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar'da öne çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığını anlamadan Çanakkale'yi anlamak kolay değildir.
"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir" sözleriyle; askerlerin tamamına yakınını kaybedilmesiyle kazanılan benzersiz bir zaferdir Çanakkale. Böylesi bir zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatük'ü yıllarca itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin temsilcilerinin; onun bize emanet ettiği ülkemizi ona düşmanlık besleyerek yönetiyor olmasının tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını ifade etmek istiyorum. Böylesi zor bir savaştan sonra Türk milletin yeniden doğuşuna vesile olan bu eşsiz zaferin eşsiz komutanlarının itibarları asla zedelenmemelidir.
Ordusu ile birlikte yediden yetmişe tüm halkın savunma konumundayken taarruza geçtiği Çanakkale Direnişi, halkın onur abidesi olmuştur. Bir ulusun kaderini değiştiren bu zafer sonrası Türk Milleti, 18 Mart 1915 tarihteki şanlı yerini almıştır.  

Bu duygu ve düşüncelerle eşsiz vatanımızı bizlere emanet eden başta Ulu Önder Gazı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canı pahasına vatanını koruyan ve bizim için kalpleri duran kahraman şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. 

Ayrıca bildiğiniz gibi andımızın okullarda okutulması Danıştay tarafından yasaklandı.İlk defa Yunanistan 1960’da Batı Trakya Türk Okullarında Andımızı yasakladı.
Çözüm sürecinde Teröristbaşı Andımızın kaldırılmasını istedi.
AKP iktidarı Andımızı kaldırdı.
Önce olmaz diyen Danıştay sonra iktidara uydu ve okutulmasın dedi.Andımız artık okullarda okutulmayacak.
Danıştay devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasını da çıkarma kararı aldı. 
Bütün bunlar maalesef TÜRKİYE’de oldu.Mahkemenin verdiği bu karar hukuki değil siyasidir.Tanımıyoruz, yok hükmündedir. 
Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti,
Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes, herhangi bir ırk ayrımcılığı yapılmaksızın Türktür ve bunu gururla ifade etmek de Anayasal bir haktır.
Hele hele bu hakkın yeni nesillere eğitim öğretim çağında benimsetilmesi, bu toplumun varlık nedeni olan milli ve manevi değerlerimiz açısından da şarttır. 
Öyleyse "TÜRK'ÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM diye başlayan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ile biten andımızdan kim, neden rahatsız olur? 

Sözde çözüm sürecinde uygulamaya konulan AND'ımız yasağı, bugün tekrar mahkeme karari ile tescil ediliyorsa bölünme süreci yeniden hayata mı geçiriliyor? 

Aziz Atatürk'ün manevi huzurunda söz veriyorum aziz milletimiz İYİ Partiye iktidar yetkisi verdiğinde devlet madalyalarında ATATÜRK kabartması tekrar kazınacağını ve AND'ımızın okullarımızda yeniden okutulacağını buradan ilan ediyorum.
Şimdi gelin hep beraber dünya alem duyacak gür bir sesle andımızı okuyalım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber