KIRIK TÜNELİ ‘NDE % 81 DELME GERÇEKLEŞTİ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize-Erzurum-Mardin Sevgi karayolu üzerinde bulunan Kırık Tünelinde %81 delme işlemi gerçekleşti.2380 m rakımlı Gölyurt Dağını kar ve çığ tehlikesinden kurtaracak 7200 metrelik tünelde tamamı Türk Mühendis ve işçisi 500 kişi 2 vardiya halinde 24 saat çalışıyor.

Bölge için hayati önem arz eden 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinin ilk ihalesinin 2012 yılında yapıldığını söyleyen Eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu Gazeteci İsmet Kösoğlu’na içini döktü. Tahsin Bayramoğlu yaptığım görüşmede aralıksız şunları söyledi’’ 2012 yılında delinmeye başlanılan ve bugüne kadar tamamlanmasını dört gözle beklediğimiz Kırık Tünelinde sona doğru yaklaşıyoruz.2380 metre rakımlı Gölyurt Dağı kış mevsiminde kar ve çığ olduğu zaman ölümüne seyahat ediyoruz. Bu dağın çıkış ve inişinden kurtulacağız. Hem zamandan hem yakıttan tasarruf sağlayacağız. En önemlisi Kırık Tüneli hizmete girdiğinde can korkusu olmadan güvenlikle seyahat edeceğiz. Erzurum Rize ve bölgemiz bu tüneli ve Dallıkavak tünelinin tamamlanmasını bekliyor.

Erzurum-Rize kısalacak, maliyeti 6 milyar

Bu tüneller tamamlandığında Rize-Erzurum mesafesi 40 km ye yakın kısalacak, Rize seyahati en az 1 saat azalacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından Kırık Tünelinin 6 Milyar liraya mal olacağı belirtilmiş.2024 yılında tamamlanacağı belirtildi. Tünel çalışması tamamen Türk İşçi ve Mühendisi tarafından yapılıyor. Zeminde sık sık bozuk satıhlar oluyor ondan dolayı delme işlemi çok yavaş devam ediyor. Ovit Tünelinde zemin çok sağlam olduğu için günde 8 metre bazen 30 metre dahi delme yapılıyordu ama Kırık Tünelinin zemini çok çürük olduğu için günde 1 metre dahi zor deliniyor. Kazasız inşallah tamamlanarak hizmete girecek inşallah’’ dedi.

Bayramoğlu’’ Kırık sonrasında yapılması çok önemli olan Dallıkavak Tünelide 2012 yılında delinmeye başlandı, önce 2019 da sonra 2020 de tamamlanacağı söylenmişti fakat 2022 oldu halen tamamlanmadı. Böyle giderse ne zaman tamamlanacağı da meçhul. 3100 metrelik Dallıkavak tünelini delmek işi de çok gecikti. Bununda bir an önce tamamlanmasını isteriz’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber