KTÜ Koru Otel sezona görkemli bir törenle ‘Merhaba’ dedi…

Çok sayıda kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna da katıldı.

Törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı 2002 yılında Sahil Tesisleri Yerleşkesi ile turizm hizmetine başlayan iktisadi işletmenin, 2011 yılında KTÜ Kanuni Kampüs alanında hizmete açılan KTÜ Koru Otel ve kafeteryasıyla anlamlı bir potansiyel oluşturulduğuna dikkat çekti. Çuvalcı, bahsi geçen işletmenin eşsiz konumu, yüksek konforlu konaklama ve kaliteli hizmet sunumunun yanı sıra, yenilenen yüzü ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla üniversitenin ve şehrin marka değerlerinden biri olduğunun altını çizdi.

KTÜ Turizm Eğitim ve Uygulama Merkezi İktisadi İşletmesi Genel Müdürü öğretim görevlisi Yakup Heyal da üç bloktan oluşan hizmet binası, şık ve modern çizgilerle dekore edilmiş 15 suit, 13 double, (fresh), 81 standart ve 1 engelli odası ile toplamda 110 oda / 250 yatak kapasitesiyle yerli-yabancı turistlerle tüm vatandaşlara hizmet vermeye hazır olduklarını ifade ederek, “Üniversitemizin % 100 imtiyaz sahibi olduğu KTÜ İktisadi İşletmesi; TTSO’ya kayıtlı özel işletme statüsünde olup, üniversite bütçesinden hiçbir destek almaksızın, kendi gelirleriyle bütçesini oluşturan ve yöneten bir turizm şirketidir” dedi.

Her yıl marka değerini yükselttiklerine vurgu yapan, hizmet anlayışı ve kalitesi ile yetkili kurumlardan iki akreditasyon belgesi aldıklarını ifade eden Heyal, şöyle devam etti:

“Maçka MYO ile imzaladığımız protokol ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine her dönem, otelimizde 2 uygulama dersi ve staj imkânı sunarak turizm sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitime destek veriyoruz. Geri dönüşüm firmalarıyla imzaladığımız protokol ile mutfağımızda oluşan yıllık 2 bin litre bitkisel atık yağın geri dönüşümünü sağlayarak hem gelir elde ediyor hem de çalışanlarımızda ve toplumsal, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz.

Konuklarımızın, köklü geçmişe sahip üniversitemiz ve kadim şehir Trabzon’umuzun; tarih, bilim, kültür ve sanat alanındaki eserlerini keşfederken memnuniyetlerini sağlayarak onları birer Trabzon turizm elçisi olarak uğurlamış olmanın gururunu yaşıyoruz”

Konuşmaların ardından İktisadi İşletme Müdürü Yakup Heyal KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber