MUHTARLAR FEDERASYONU BASIN İLE BULUŞTU

İSMET KÖSOĞLU

RİZE- Rize Muhtarlar Federasyon Başkanı Remzi Güzel ve Üyeleri 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Rize’deki Gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Remzi Güzel’’ Görsel ve yazılı basınımızın kıymetli temsilcileri;2023 yılının Türkiye’mize ve Aziz Milletimize huzur, refah ve mutluluk getirmesi temennisiyle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Ağzımızın tadı bozulmadan geçireceğimiz başarı dolu bir yıl, siz basın camiamızın ve bizlerin olsun. Federasyonumuz; Mahalli idareleri, özellikle köy ve mahallelerin idaresini sağlam bir yapıya, ekonomik ve sosyal fonksiyonlara sahip kılarak kamu düzeni içinde etkili ve demokratik yönetim sisteminin gerçek teminatı olan güçlü kuruluşlar haline getirilmesine yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.

Rize 3. Federasyondur

Türkiye genelinde ilklerden olan Federasyonumuz Türkiye’de kurulan 3. Muhtarlar federasyonudur. Birlikten kuvvet doğar ilkesinden hareketle kurulan Federasyonumuz, Rize genelinde bulunan köy ve mahallelerimizin muhtarlarıyla iletişim halinde olarak halkımızın iyilik ve refahı için yapılacak olan her türlü sosyal, ekonomik, kültürel yatırıma ve hizmete destek olup katkı sağlayacaktır. Bu amaçla belirli dönemlerde toplantılar düzenleyerek birlik ve beraberlik içerisinde bütün muhtarlarımızın aktif olarak görev yapmasını sağlayacağız. Muhtarlığı belirli kalıplardan çıkarıp Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde açıklanan “Türkiye Yüzyılı” beyanında belirtilen devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes vizyonuna uygun hale getirmeye çalışacağız.

Samsun-Sarp Demiryolunu istiyoruz

Muhtarlığı sadece beton döken, duvar yaptıran kurum olmaktan çıkarıp, sosyal ve kültürel projeler üreten kurum haline getirmek birinci önceliğimiz. Rize’mizin gelişmesi ve ilerlemesi için bizler kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle sürekli ve etkili iletişim halinde olup, sürece var gücümüzle destek vereceğiz. Rize genelinde Ovit Dağı Tüneli, Rize-Artvin Hava limanı ve yapılmakta olan Rize Şehir Hastanesi, Lojistik Limanı, Kamuoyunun istediği, bizimde çok istediğimiz Samsun - Sarp Demiryolu gibi Rize’mizi

ilgilendiren tüm projelerin takibini halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştireceğiz.

Halkımızın tek geçim kaynağı olan çay tarımı ile ilgili olarak da ÇAYKUR ile işbirliği halinde yapılacak olan bütün çalışmalara olumlu yönde destek vereceğiz. Rize’nin kalkınıp gelişmesi için doğal güzelliklerimizi yok etmeden doğa ve dağ turizminin yaygınlaşıp bölge halkına ek gelir imkânı için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Göreve geldiğim ilk günden itibaren federasyonumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Siyasi temsilcilerimize, bürokratlarımıza bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Kendilerine en kısa zamanda iade-i ziyarette bulunacağımı burada sizlerin huzurunda belirtmek isterim.

Muhtarlık devlet millet arasında köprüdür

Muhtarlık devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören bir kurumdur. Göreve gelirken de vermiş olduğum söz doğrultusunda her zaman ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek tüm muhtar camiamızla birlikte hareket ederek Rize’mize en güzel hizmeti yapmak temel hedeflerimiz arasında olacaktır. Bu vesileyle bugüne kadar görev yapmış bütün muhtar arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayatını kaybeden muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Buraya kadar gelerek bize destek olan, Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutluyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ‘’dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber