Ortahisar’da Kamışlı Mahallesi tekrar kuruldu

Kültür, Çevre, Turizm Komisyonu Başkanı Abdurrahman Kınalı tarafından okunan maddede şu ifadelere yer verildi: “Akoluk Mahallesi Muhtarı tarafından verilen dilekçe neticesinde Akoluk Mahallesi’nde yeni bir mahalle oluşturulması ve oluşturulacak mahallenin adının belirlenmesiyle ilgili talep komisyonlarımızca görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde Akoluk Mahallesi’nin Akoluk ve Kamışlı olarak iki mahalleye ayrılmasıyla ilgili talep komisyonlarımızca oybirliğiyle kabul edildi.”

“COĞRAFİ VE TARİHSEL OLARAK VARDI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Akoluk Mahallesi’nin önceden belde konumunda iken Aydınlı, Kamışlı ve Akoluk olarak üç mahalleye ayrıldığını belirterek, “Şimdi ise Kamışlı mahallemiz eski kadastro sınırları baki kalmak kaydıyla Kamışlı Mahallesi sakinlerinin ayrı mahalle kurulmasıyla ilgili taleplerini inceledik. Akoluk’ta coğrafi, sosyolojik ve tarihsel olarak da bu şekilde eski yerleşim vardı. Eski statüsüne kavuşmuş oldu.” dedi. Yapılan müzakerelerin ardından ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis üyelerinin sorusu üzerine Başkan Genç, yeni mahalle kurulmasıyla ilgili taleplerin yürürlükteki mevzuat gereği 500 ve 500 üzerindeki nüfusa sahip olmak kaydıyla değerlendireceklerini ancak bürokratik işleri ve prosedürleri

artıracağından dolayı da çok sayıda küçük mahallenin kurulmasını da istemediklerini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber