banner240
banner237
banner238

Ortahisar’da promosyonlar 25 bin TL olarak belirlendi!

Başkan Genç, toplantı öncesinde meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Genç, belediye personeline verilecek promosyonlarla ilgili Vakıfbank Genel Müdürlüğüyle yapılan görüşmelerin sona erdiğini dile getirdi. Yapılan görüşmeler neticesinde belediye personeline 25 bin TL promosyon ödemesinin yapılacağını ifade eden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Yaptığımız görüşmeleri sona erdirdik. Vakıfbank Genel Müdürümüz aynı zamanda hemşehrimiz Abdi Serdar Bey ile promosyon konumuzu görüştük. Ortahisar Belediye personelimizin yeni dönemde promosyon bedelini iyi bir rakamla neticelendirdik. Personelimizin lehine olacak şekilde 25 bin TL olarak teklifimiz kabul gördü. Bütün personelimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Daha önceki dönemde biliyorsunuz 3 yıllığına 7300 TL olarak imzalanmıştı. Bu paranın 36 aylık döneminin geçen süresi ne kadarsa mahsup edilecek, geri kalanı personelimizin maaşlarına yansıyacak. Hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Bizi mutlu eden bir gelişme oldu. Biraz uğraştık ama bu konuda duyarlılığını eksit etmeyen sosyal sorumluluk projelerimizde talep ettiğimizde, gerek havuzumuz için, gerekse kickboks şampiyonasında desteklerini eksik etmeyen ve promosyon konusunda da özel gayretini ortaya koyan Vakıfbank Genel Müdürümüz Abdi Serdar Üstünsalih’e teşekkür ediyorum.”

“VALİLİĞİN BİZDEN BOŞALTIN DİYE TALEBİ OLMADI”

Belediye meclis üyelerinin sorusu üzerine Başkan Genç, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devredilmesiyle ilgili basında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Trabzon Valiliği’nin Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Valilik bünyesine devredilmesiyle ilgili Ortahisar Belediyesi’nden herhangi bir talebinin söz konusu olmadığını kaydeden Başkan Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Bizim belediyemizin kullanımına tahsis edilmiş bir yer… Orada biz özellikle amatör tiyatroyu destekleme adına da tiyatrocularımıza ücretsiz orayı kullandırıyoruz. Ve aynı zamanda belediyemizin kültür ve sanat faaliyetleri de orada icra ediliyor. Tabi ki, bu binamız da esasında tarihi oluşu nedeniyle yeterli olmamakla beraber önceki dönemden bugüne kadar 36 yıldır aynı amaçla kullanmaya devam ediyoruz. Ama tarihi valilik binamız da restore edildi. Bu iki bina birbirinin mütemmin cüzi oldu. Ama Sayın Valimizin de bizden ‘burayı hemen devredin, buradan hemen çıkın’ gibi bir yaklaşımı asla söz konusu değil. Yani valimizi burada bir polemiğin parçası haline getiren bir anlayışı da doğru bulmuyorum ama bizim de burada kültür sanat faaliyetlerini devam ettirme kararlılığımız, irademiz ortada.”

“YENİ BİR KÜLTÜR SANAT MERKEZİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIM”

Ortahisar’ın yeni bir kültür sanat merkezine ihtiyacı olduğunu bununla ilgili görüşmeleri Ankara’da yaptığına vurgu yapan Başkan Genç, şu acıkmalarda bulundu: “Bu konu, şunu getirdi arkadaşlar. Trabzon’da bu manada bir kültür-sanat merkezi ihtiyacımız var. Bu vesileyle birazcık da bu bizi motive etti. Ankara’da da girişimlerde bulunduk. İnşallah yakın zamanda da güzel bir haberi sizinle paylaşacağım. Bunun dışında ayrı bir ilave edeceğimiz husus yok. O nedenle de şu anda da böyle bir gündemimiz söz konusu değil. Sayın Valimizin bizden de ivedi olarak böyle bir talebi söz konusu değil. Burası belediyemizin mülkiyetinde olan bir yer değil. Bizim kültür sanat etkinliklerimizi icra edebilmemiz için bir olurla birlikte tahsis edilmiş bir yerdir. Biz aynı şekilde bu şehre kültür sanat merkezini kazandırmak istiyoruz. Bu vesileyle de inşallah kazandıracağız. Buranın yemekhane olacağı yönündeki iddialar doğru değil. Valiliğimiz bununla ilgili bir açıklama da yaptı zaten. İki bina birbirinin bütünleşik, mütemmim cüzi gibi oldu. Gittiğiniz zaman görürsünüz. Valiliğimizin burayı bizden boşaltın diye de bir talebi olmadı. Fakat bu da bizim zaten gündemimizde olan kültür ve sanat merkezi ihtiyacını da birazcık tetikledi. Bunu söylemek istiyorum. İnşallah, bunun da haberini size veririm. Sayın Valimizle de beraber süreci yürütüyoruz.”

“ŞAŞKINLIK İÇİNDE İZLEDİM”

Başkan Genç, meclis üyelerinin sorusu üzerine Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Trabzon Havalimanına yeni pist yapılmasıyla ilgili açıklamalarına değindi. Ağaoğlu’nun açıklamalarını çok tuhaf ve tehditkâr olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Trabzonspor konusunda herkes hissiyatımızı bilir, laf ettirmeyiz. Hukukunu koruma konusunda da her zaman olmamız gereken yerde hepimiz oluruz. Ama bir kez daha

da 8. şampiyonluğumuzu bize getiren değerli başkanımıza, kulübümüze şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Ama kıymetli başkanımızın divandaki acıkmalarını büyük bir şaşkınlık içinde izledim. Bana çok tuhaf geldi. Bazen maksadını aşar nitelikte diye geçiştirilir ama maksadını da aşan bir açıklama değildi. Açık net ifadeler vardı. Başkandan beklemediğim bir açıklamaydı. Değerli başkanımız pilot olabilir, havacılık konusunda yetkin olabilir. Ama Trabzon’a havalimanı ihtiyacı konusunda bir değerlendirme yapmasını hayretle izledim. Kabul etmemizde mümkün değil. Bunu söyleyelim! Bu sözün devamında da adeta şehri tehdit edercesine…”

“BU SÖZÜ BAŞKANIMIZA YAKIŞTIRAMADIM”

“Burada bir irade oluşmuş devlet bunu ihtiyaca değer görmüş ve proje çalışılmış, bunu tehdit edercesine ben bunu buraya yaptırmam yapılırsa yani ’direnirim’ gibi bir ifadeyi kabul etmemiz mümkün değil, değerli başkanımıza bu sözü yakıştıramadım. Birkaç saat sonra da tahsis eder gibi açıklamaları oldu. Trabzon Havalimanı ikinci pist ihtiyacı vardır, bu açık ve net. Şu anda pistimiz 2 bin 700 metredir. Bunun uluslararası standarda kavuşması için 3 bin metre olması gerekiyor. Ve ikinci pistte olması lazım. Yazın başkanımız burayı görmüyor herhalde… Bu sene 200 bin ilave yabancı turist geldi. Birçok ilave seferler yapılıyor şehrimize… Bu durumu gözardı eden açıklamayı Trabzonspor üzerinden dile getirerek yapmasını hayretle izledim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber