banner240
banner237
banner238

Ortamahalle için bir araya geldiler

Tarihi evleri ile meşhur Ortamahalle'nin yeni bir turizm merkezi olması için harekete geçildi.

Mehmet Efendi Konağı’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon İl ve Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, iş adamı Alper Bektaş ile turizmciler katıldı. 

Toplantıda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel turizm için el birliğinin gerekliğine vurgu yaparak şunları söyledi:

  ’’Ortamahalle’yeçok emek verildi. Turizmin gelişmesi için bizler, altyapı hazırlama göreviyle mükellefiz. Turizmi pazarlayacak olan paraya dönüştürülecek olan özel girişimcilerdir. İlçemizin denizinden doğasına, tarihi yapısına, kültürüne kadar her şey turizm açısından avantajımızdır. Hem Ortamahalle’nin hem de ilçemizin turizmde ön plana çıkması adına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in katkısı yadsınamaz. Ortamahalle, tarihi dokusuyla ve mahalle kültürüyle dinamizmi olan bir mahalle. Tarihi konakları ve burada bulunan tarihi kiliseyi herkesin görmesi gerektiğine bu huzurlu ortamı yaşaması gerektiğine inanıyorum. İlçemizin turizmde söz sahibi olması için önemli atılımlarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ve Ortamahalle’ye yeni bir soluk getiren özel girişimcilere teşekkür ediyorum.” Dedi.

"Turizm için elbirliği gerekli"

  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise hep birlikte el ele vererek turizmin bölgede kalkınmasına ön ayak olunması gerektiğine vurgu yaparak "Yerel yönetimler, kurumlar, STK’lar, serbest çalışanlar, iş adamları el ele verirse bu işten kısa zamanda büyük bir fayda sağlamak mümkündür. Çok güzel tabiatımız var. Buraya gelmek için can atanlar var. Kabul edelim ki henüz altyapımız arzu ettiğimiz seviyede değildir. Konaklama yönünden büyük eksiklerimiz var. İnşallah zamanla bunları da tamamlayacağız. Ortamahallemiz Trabzon’un tarihi mekanı olarak önemli yerlerinden biri. Mahalle ölçeğinde korunan bilinen ender yerlerden biri. Osmanlı’dan kalan sivil mimarlık örneklerinden biri. Burayı canlandırmamız lazım. elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar Ortamahalle’de 6 adet bina alıp restore etmek suretiyle turizme kazandırdık Gayemiz bu mahallenin topyekün canlanabilmesidir. Buradaki sakinlerin mülk sahiplerinin kendi yerlerine sahip çıkıp kendilerinin de bu işin içinde olmaları önemlidir’’ dedi. Başkan Türkmen, Ortamahalle’de yapılan çalışmaların yanı sıra turizm için büyük önem taşıyan yayla güzergahı projelerinden de bahsetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber