Özel Öğrencilerin Gösterileri Özel Annelerini Duygulandırdı

Yoğun katılımın olduğu programda özel öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri özel annelerine duygulu anlar yaşattı.

BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Ahmet Çifçi, “Bugün engelliler haftası ve anneler günü için hazırlamış olduğumuz özel çocuklar ve özel anneleri programı için bir aradayız. Bu iki özel gün dolayısıyla bir arada olduğumuz için çok mutluyum. Engellilerin haftası engelli bireylerimizin hayatındaki zorlukları fark etmemiz ve onlara yardımcı olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Anneler günü ise annelerimizin hayatımızdaki önemini hatırlatıyor ve onlara minnettarlığımızı ifade etmemiz için fırsat veriyor. Bir okul müdürü olarak öğrencilerimizin bu özel günleri anlamalarını ve kutlamalarını teşvik etmek istiyorum. Annelerimize ve engelli bireylerimize gösterdiğimiz sevgi saygı ve anlayış toplumumuzda birlik ve dayanışmanın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Özel annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Hepinize programımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve iyi seyirler diliyorum.” dedi.

TEK DİLEĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZIN KENDİ KENDİNE YETEBİLMESİ

Veliler adına konuşan Doç. Dr. Funda Kurak Açıcı zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Konuşmasını güçlükle tamamlayan Doç. Dr. Funda Kurak Açıcı, “Her şeyin ötesinde, bir anne olarak hatta özel bir çocuğu olan anne olarak; hayatımızdaki farkları yakından gözlemlediğim için söylemek durumundayım ki; evet biz özel çocuklara sahip annelerin hayatı oldukça zor koşullarda devam ediyor. Ama diğer taraftan; bu bir ayrıcalık olarak görülebilir. Özel çocuğun ona verebildiğin en küçük şeylerden bile mutlu olabiliyor; sevildiğini ve yanında olduğunu anladığında, gülümsediğini gördüğünde; onun için çaba harcadığında, paylaştığınız en özel anlarda sana sığınan sana ihtiyacı olan ve sevildiğini anlayan bir evladın olmasından daha özel ne olabilir ki… Özel çocuklara sahip anneler olarak tek dileğimiz, kendine yetebilen, sevilen ve sevildiğini hisseden mutlu çocukların mutlu bireyler olarak hayatına devam edebilmesi…”şeklinde konuştu.

Özel öğrencilerin ront gösterileri, birbirinden güzel şarkıları, şiirleri salonu dolduran davetliler, veliler ve öğretmenleri tarafından büyük alkış aldı. Velilerin yanı sıra özel öğrencilerin mutlulukları ise görülmeye değerdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber