banner240
banner237
banner238

SANATÇILAR VE SANATSEVERLER KIZLAR MANASTIRI’NDA BULUŞTU  

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşması”nın açılış töreni Kızlar Manastırı’nda yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek, “Bu özel sanat buluşmasına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.    
 
Trabzon’un önemli tarihi ve turistik mekânları arasında yer alan Kızlar Manastırı’nda “4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşması”nın açılış töreni yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gürcistan Trabzon Konsolosu Gela Japaridze, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdem Şen ve çok sayıda sanatsever katıldı.  11 ülkeden 52 sanatçının katıldığı ve 9 gün sürecek ‘Uluslararası Sanat Buluşması’nın sergisi ise 16 Eylül Cuma günü yapılacak.  
 
KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİYİZ  
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘Uluslararası Sanat Buluşması’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kültür ve sanat dünyamızın zenginleşmesi adına önemli bir organizasyon olan 4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşmamıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu buluşmanın güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.  Binlerce yıllık tarihi, onlarca medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapması Trabzon’u kadim bir kültür ve sanat şehri olarak öne çıkarıyor. Bu şehir; sayısız kültür varlığı, tarihi mekân ve eserleri ve birçok sanat dalında yetiştirdiği büyük sanatçılarıyla da meşhur” dedi.  
 
HER YERDE ÇOK ÖNEMLİ SANATÇILARIMIZ VAR  
Başkan Zorluoğlu, “Bir dergide okumuştum. Dönemin önemli bir kültür ve edebiyat dergisi olan Yelken’de, hemşehrimiz Rüknettin Resuloğlu, şöyle diyor: ‘Herhalde Karadeniz’in tabiat güzelliklerinin muhtelif nevilerini nefsinde toplamış olmasının tesir ve ilhamı ile olacak ki bu bölge ahalisi arasında güzel sanatlarla uğraşan çoktur.’ Sanırım hemşehrimizin bu tespitinde hepimiz hemfikiriz. Ülkemizin her bir köşesinde bu kadim şehirden yetişmiş çok önemli sanatçılarımız yaşamaktadır. Bu güzel coğrafya, geçmişte olduğu gibi bugün de üzerinde yaşayanlara ilham olmaya devam etmektedir” diye konuştu.   
 SEVGİ VE SAYGIYA DAYALI ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ  
Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin kültür-sanat dünyasını zenginleştirecek projeler geliştirmeye büyük önem verdiklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Hem uluslararası ve ulusal çapta hem de yerel düzeyde Trabzon halkının da teveccühlerine mazhar olan çeşitli kültür sanat etkinliklerimizi düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz. Bunu da tüm paydaşlarımızla, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek yapıyoruz. Görevde olduğumuz süre boyunca sanat camiamızla yapıcı, sevgi ve saygıya dayalı bir anlayışla çalıştık. Kültür ve sanat derneklerimizle çok yakın bir teşriki mesai içindeyiz. Çünkü bu süreci beraberce güzelleştireceğimizi ve geliştireceğimizi biliyoruz” şeklinde konuştu. 
 
ŞEHİR HAFIZASI OLUŞTURACAĞIZ  
4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşması’nın bugüne kadar ulusal düzeyde gerçekleştirildiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Bu sene bu özel buluşma, uluslararası bir boyut kazandı. 11 ülkeden 52 sanatçıyı şehrimizde ağırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her dalına sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Sadece resim değil; şiir, edebiyat, tiyatro, sinema ve heykel gibi birçok sanat kolundaki organizasyonların sayısını artırmayı, içeriklerini zenginleştirmeyi de hedefliyoruz.  Burada bulunan değerli hocalarımızla da zaman zaman istişare ettiğimiz iki hususu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu buluşma boyunca birbirinden kıymetli birçok eser ortaya çıkacak. Biz bu eserlerin tüm halkımız, tüm Türkiye ve hatta tüm dünya tarafından da görülmesini sağlamak amacıyla belediyemizin sitesinde “sanal sergi, sanal müze” minvalinde bir web sayfası oluşturacağız. Bu eserler bu sayfaya da yüklenecek. Böylece hem eserleri kayıt altına alarak bir şehir hafızası oluşturacağız hem de dünyanın her yerinden insanların bu eserleri görmesine imkân sağlayacağız. Plastik sanatlar müzesi ise nihai hedefimiz. Atölye çalışmalarından performans gösterilerine, konferanslardan açık hava konserlerine kadar birbirinden kıymetli kültür-sanat etkinliklerinin Trabzon halkımızla buluşturulması gerçekten takdire şayandır. Bu anlamda emeği geçen, katkı sunan, destek veren, sanatı ve sanatçıyı sanata gönül veren tüm kesimlerle buluşturma iradesi ortaya koyan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Kızlar Manastırı’nda 9 gün boyunca devam edecek “4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşması”nın etkinlik programı ekte sunulmuştur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber