SEÇİM BİTTİ İŞLERİMİZE ODAKLANALIM

Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Salih Ergün, Zeki Altunsoy, Bilal Aydemir ve Cemal Yıldız Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim Beşir; Secim dönemi nihayet bitti artık iş adamları olarak herkes kendi işine odaklanmalı, Türkiye hepimizin seçimlerin sonucu ne olursa olsun sonuçta Türkiye kazansın.

Bizlerde ASKON İş Adamları olarak bugün Orman Bölge Müdürümüzü ziyaret ediyoruz. Kuracak olduğumuz kereste fabrikası için bilgi almaya geldik. Ayrıca ASKON olarak Trabzon’da bir hatıra ormanı kurma talebimiz olacak. Dedi.

Hatıra ormanı isteklerini olumlu karşılayan, Bölge Müdürü Mümin Döngez Orman Bakanlığı hakkında ve Trabzon Bölge Müdürlüğü hakkında bazı bilgiler verdi.

Döngez şunları söyledi; Türkiye’nin ilk haritasını Orman Bakanlığı yapmıştır.

Köy yollarının tamamını Köy Hizmetleri Bakanlığı olmadan önce biz yaptık.

Ülkemizin yüzde otuzu ormandır. Ormanda ne varsa bizde envanteri mevcuttur.

Birinci hedefimiz ormanların sürekliliğini sağlamaktır.

Geçtiğimiz yıl ağaç artırımında birmilyonsekizyüzbin metreküp artırım oldu.

Bunun 900bin metreküpü tüketime arz ediliyor. Üretimimizi 15milyon metreküpten, 30milyon metreküpe çıkarttık. Kaçak avlanan avcıları sıkın takibe aldık.

Bu yıl ormanlarımıza 160km. Yol yaptık. Kırsal nüfusumuz günden güne azalmaktadır.

Bu oran eskiden %75 lerde iken şimdilerde %17 lere kadar gerilemiştir.

Burada da Orman Bakanlığı köylüyü canlı tutmak için gerek hibe gerekse faizsiz veya şartlı ödemeli küçükbaş hayvan desteği vermektedir.

Teşkilatımız çalışma odaklı bir teşkilattır. Az sayıda elemanla çok iş yapmayı hedefledik. Bunda da başarılı olduk. Teşkilatımızın daha güçlü olabilmesi için yeni personellere ihtiyacı vardır. Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber