ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI NEDEN YOK?

BAŞKANIMIZ YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR
 Şentürk, toplantıya davet edilmediğini ifade ederek, “Bu dönüşümde büyükşehir belediye başkanımızın yanlış yönlendirildiği kanısındayız. Bu işin sanki karşısında, takoz koyan taraf gibi lanse ediliyoruz. Belediye başkanımız hala daha yanlış yönlendiriliyor” dedi.
TAHDİTLER HAKTIR
Tahditli ‘M’ plakaların bireysel hak olduğunu ifade eden Şentürk, “Başkanımıza bilgi verenler neticesinde başkanımız da, ‘M’ plakaların kooperatife bağlı olduğunu ve kooperatifi muhatap alacağını ifade etti. 3 ay sonra ne değişti de 583 tane ‘M’ plaka bireysel hak oldu. Demek ki biz şoförler odası olarak doğru bilgi veriyoruz. Akçaabat’ta sivil toplum örgütü başkanı benim. Kamu adına faaliyet gösteren, şoför esnafının temsilcisi Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odasıdır. Bir durak başkanını temsilci ve muhatap alındığı zaman arka planda doğru sonuçlar çıkmaz. İleri de bunun farkına varacaklar. Yanlış yönlendirmeler, esnaf üzerindeki sıkıntılarını anlayacaklar. Ben de toplantıya davet edilmeyi beklerdim. Orada söz alıp çekincelerimi dile getirmek isterdim. 250 kişi imza atmadı. Sayın Başkanımız, ‘çoğunluk imza attığı takdirde Ali Bey’de imza atacağını söylemişti’ demişti. Başkanımız doğru söylüyor. Kendisine de teşekkür ediyorum. Sevdiğim başkanıma da bir şey sormak istiyorum. Demokratik bir şekilde referandum gündem maddesinin 4. Paragrafına ‘Dönüşüme katılmayan ‘M’ plaka sahipleri bu güzergahta çalışamaz’ maddesini oraya eklediğiniz zaman o maddenin anlamı herkes imzayı atsın demektir. O maddeye müdahale edilseydi, ‘bu madde yanlıştır, esnafımız hür iradesi ile kararını versin’ deseydi ve orada yüzde 50+1 imza gelseydi ben de gidip imzamı atacaktım. O madde insanlar üzerinde etki yaptı. Belediye başkanımız kaç tane minibüsçüye otobüs mü minibüs mü istediğini sordu. Abdullah Sevim durak başkanı, Ömer Hakan Usta ile beraber geliyor ulaşım A.Ş.’de konuşuluyor. Firma sahipleri ile görüşülüyor. Esnafın hiç birşeyden haberi yok. Ama Ali Şentürk tecrübeli bir isim çekirdekten yetişmiş. 3 dönemdir oda başkanlığını kazanıyorum. 4 dönem de odamızda yöneticilik yaptık. Yaklaşık 25 yıldır sektörümüzde idarecilik yaptım. Ne yapılmaya çalışıldığını biliyorum. Belediye başkanımız bu işin finansörü olduğunu açıkladı ya. Eğer garanti büyükşehir belediyesi ise bu esnafın parasını hesaplarına belediye atsın. Esnaf da aracın bakımı, lastiği ve giderini kendisi karşılasın. Para kooperatifin hesabına aktarılmasın. Esnafın aracının bakım ve onarımını kooperatif değil araç sahipleri yapsın. Belediye başkanımızı seviyoruz. Bir takım insanlar tarafından kendisine çok yanlış bilgi veriliyor” diye konuştu.

MAHALLE ARASINA ÇALIŞMAYACAĞIZ
Şentürk, mahalle arasına çalışmayacaklarını dile getirerek, “Biz kesinlikle mahalle arasına çalışmayacağız. O mahallerin toplam kapasitesinin kaç araçlık olduğu etüd edildi mi? O mahallerin araç ihtiyaç sahibi en fazla 10 araç. Kayalar Mahallesi’ne araç ihtiyacı yok. Çolaklı Mahallesi’ne her gün 2 sefer atılıyor. Bu insanların ekmeği ile oynamak o kadar basit mi? Dönüşüme katılmayan araç sahipleri çalışmayacak. Bu insanlar ekmek yerdi. Bu ekmek elden mi alınacak. Bunu zaman gösterecek. Ben 350 metrekare yer satıp plaka aldım. Şimdi o plaka yok olacak” kelimelerini kullandı.
DÖNÜŞÜM TÜM TRABZON’DA YAPILSIN
Otobüsün sıkıntı yaşatacağını dile getiren Şentürk, “12 ortaklı bir sistem hep sıkıntıdır. Esnafımız istediği zaman kredi çekebiliyor, aracını satıp yenisini alabiliyordu. Kendisine bağımlıydı. Biz dönüşümü Ortahisar gibi minibüsle yapalım. Eğer tüm Trabzon dönüşümü otobüsle yapacaksa söyleyecek tek kelimemiz yok. Akçaabat’ta yıllarca hem halk otobüsü hem de minibüs çalıştı. Tek bir kaos, kavga çıkmadı da şimdi mi çıkacak” Şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber