SÜPER MEYVE ARONYA AKÇAABAT’TA MERKEZ ÜSSÜ OLUYOR

“2019 yılında Akçaabat Kaymakamlığı , Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilk proje çalışmaları yapılan ve 2020 haziran ayında Akçaabat Belediyesinin katkılarıyla üreticilere verilen aronya fidanları ile ilk etapta 30 dekar alanda aronya meyve bahçesi tesisi gerçekleştirmiştik. Aronya bitkisinin ilçemizde uyumu takip edilmiş ve başarılı olduğu görülünce bir çok üreticimizde kendi imkanları ile bahçe tesisi gerçekleştirdi. Birim alanda getirisi yüksek olan ve aynı zamanda sağlık açısından şifa deposu olan bu meyve bahçesi dikim alanı yaklaşık 70 dekarı geçmektedir verilecek 40 dekarlık alan ile bu rakam 110 dekarı geçecektir. Akçaabat Belediye Başkanı’mızında girişimiyle “AKÇAHASAT PROJESİ” hazırlanmış ve meyve işleme tesisi kurulmuştur. Bu projeninde hayata geçmesiyle satış sorunu olmayacak olması aronya meyve bahçesi tesisine ilgiyi dahada artırmıştır.

Bu ilgiye kayıtsız kalmayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Beylerde 40 üreticimize verilmek üzere kendi seralarında ürettikleri 10 bin aronya fidanını 2022 aralık ayında başvuruları alınan yeni bir aronya bahçe tesisi projesi ile çalışmalara başlanmıştı. 107 üreticimiz projeye başvuru yapmıştı. Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Mehmet Kerem Kan , Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Orman Yüksek Mühendisi Dr. Yavuz Okunur Kocamanoğlu ve Akçaabat Ziraat Odası personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar Özdemir tarafından oluşturulan teknik heyet 107 başvuru sahibi arazilerinde tek tek arazi inceleme ve tespit çalışmalarını tamamlamıştır. Şartları uygun 40 üreticimiz belirlenmiş olup en yakın zamanda fidanlar yapacağımız bir etkinlik ile üreticilerimize teslim edilecektir.

Her zaman üreticilerimize destek olmak için gerek Akçaabat Ziraat Odası olarak gerek Belediye Başkanımız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz yeni projeler ile yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca buradan üreticilerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Belediye Başkanımız aronya dikim alanını dahada artırmak için 100 üreticimize 2023 ekim-kasım ayı gibi dağıtılmak üzere 25 Bin aronya fidanı dağıtmak için yeni bir projenin önümüzdeki günlerde başvurularının alınacağını açıkladı. Üreticilerimize hayırlı olsun. Proje çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan Ayaz Beye, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Beye, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Murat Şahinbaş Beye ve 107 başvurudan 40 üreticimizin belirlenmesinde yoğun mesai harcayan arazi tespit heyetine teşekkür ederim” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber