“TMO sektörlere uygun fiyatla hammadde temininde bulunuyor”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Başmüdürü Ahmet Avşar, fındık, buğday ve arpa gibi ürünlerde sektörlerin kolaylıkla hammadde temin edebileceği hizmetler sunduklarını, ayrıca uygun fiyatlarla hammadde vererek fiyat istikrarını sağladıklarını vurguladı.

TMO Trabzon Başmüdürü Ahmet Avşar ve beraberindeki kurum yöneticileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret etti. TMO’nun bölgedeki çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Avşar, “Trabzon Başmüdürlüğü olarak hinterlandımızda Artvin, Rize, Trabzon illeri bulunmaktadır. Başmüdürlüğümüz Trabzon Limanı sahası içerisinde hizmet vermektedir. Başta fındık, buğday, arpa gibi ürünlerle ilgilenen sektörlere hammadde temininde kolaylıkla ulaşabileceği hizmetler sunmaktayız. Hinterlandımızdaki illerden fındık alımlarını 7 ekiple 8 alım noktasında yaptık ve 31 Aralık 2022 tarihinde tamamladık” dedi.

“UYGUN FİYATLA UN VE ARPA”

Avşar, özellikle un regülasyonu kapsamında un fabrikalarına ucuz buğday vererek unlu mamullerde fiyat istikrarını sağladıklarını da belirterek, “Artvin, Rize, Trabzon, Giresun illerinde besicilerimize arpa temininde kolaylıklar sağlıyoruz. Ayrıca Doğu Anadolu illerimize de arpa sevk ederek besicilerimize destek verilmektedir” diye konuştu.

“SATIŞ BÜFEMİZDE PİYASA FİYATLARININ ALTINDA ÜRÜNLER SATIYORUZ”

TMO Trabzon Başmüdürü Ahmet Avşar, “Ayrıca Trabzon Çömlekçi mahallesindeki satış büfesinde pirinç, mercimek,  kavrulmuş iç fındık ve fındık mamulleri olmak üzere perakende olarak piyasa fiyatlarının altında ürünleri tüketicilerimizle buluşturarak piyasayı regüle etmekteyiz” ifadesini kullandı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de TMO’nun besicilik gibi alanlara verdiği desteğin önemli olduğunu ifade ederek, Avşar ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber